Dersimiz UEFA Avrupa Ligi, rakip OIympiakos! Kadıköy'de 11'ler...

30.09.2021 - 09:12 | Son Güncellenme: 30.09.2021 - 19:41

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe bu akşam Yunan ekibi Olympiakos'u konuk edecek. İşte maç öncesi son gelişmeler ve ilk 11'ler...

Dersimiz UEFA Avrupa Ligi, rakip OIympiakos! Kadıköy'de 11'ler...

AJANSSPOR-HABER 

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 2. maçında bu akşam Fenerbahçe sahasında Yunanistan'ın Olympiakos ekibini konuk edecek. Gruba Eintracht Frankfurt beraberliğiyle başlayan temsilcimiz, rakibi karşısında galibiyet hesapları yapıyor. Maç öncesi detaylar haberde... 

Fenerbahçe - Olympiakos maçı saat kaçta ve hangi kanalda? 

Ülker Stadı'nda saat 19:45'te başlayacak mücadele Exxen'den naklen yayınlanacak. Mücadelede İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alejandro Hernandez düdük çalacak. Hernandez’in yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ve Teodoro Sobrino yapacak. Maç öncesi, maç esnası ve sonrasındaki tüm gelişmeler Ajansspor'da olacak. 

İki takımın gruptaki durumu 

Almanya'daki Frankfurt maçında rakibini son anda elinden kaçıran ve sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılan Fenerbahçe maçı kazanırsa 4 puana ulaşacak. Vitor Pereira'nın vatandaşı ve arkadaşı Pedro Martins yönetimindeki Olympiakos ise ilk maçında Royal Antwerp ekibini 2-1 yenmeyi başarmış ve 3 puanla Avrupa macerasına başlamıştı. Bu maç iki Portekizli teknik adamın taktik mücadelesine de sahne olacak.

Fenerbahçe'de hangi oyuncular Olympiakos maçında yok?

Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, Nazım Sangare, ve Jose Sosa'nın yanı sıra Serdar Aziz ve Marcel Tisserand maçta oynayamayacak. Ayrıca Miguel Crespo, Burak Kapacak ve Serdar Dursun da UEFA listesinde yer almıyor. Öte yandan TRT Spor'un haberine göre; gribe yakalanan Mesut Özil kadrodan çıkarıldı ve bu maçta oynayamayacak.

İlk 11'ler 

Fenerbahçe 

Altay
Novak 
Kim
Szalai
Osayi-Samuel 
Mert Hakan
Gustavo
Ferdi
Pelkas
Rossi
Valencia 

Olympiakos 

Vaclik 
Reabciuk
Cisse
Sokratis
Masouras
M'Vila
Bouchalkis
Camara
A.Camara
Onyekuru 
Tiquinho

Fenerbahçe, Avrupa'da 234. kez sahne alacak

Olympiakos'u konuk edecek Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 234. kez sahne alacak. Avrupa kupalarında 45. sezonunu geçiren sarı-lacivertli takım, oynadığı 233 karşılaşmada 86 galibiyet, 49 beraberlik ve 98 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda fileleri 291 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 341 gol gördü.

Vitor Pereira yönetiminde Avrupa'da 20. maçına çıkacak

Fenerbahçe, Portekizli teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde Avrupa arenasında 20. kez sahne alacak. Sarı-lacivertli takım, Pereira yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 19 karşılaşmada 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda fileleri 26 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 21 gol gördü.

"Kupa 2"de 120. müsabaka

Fenerbahçe, "Kupa 2" olarak adlandırılan UEFA Kupası ile UEFA Avrupa Ligi'nde 120. maçını oynayacak. Bu kulvarda 119 karşılaşmaya çıkan sarı-lacivertliler, 51 galibiyet, 28 beraberlik ve 40 yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 161 kez ağları sarsan Fenerbahçe, kalesinde ise 153 gole engel olamadı.

Senin için hazırladığımız haberler