Fenerbahçe Beko'dan Derya Yannier'den Pierre, Wilbekin ve Transfere dair açıklama

Burak Alaca
03.11.2023 - 17:38 | Son Güncellenme: 03.11.2023 - 22:24

EuroLeague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun başarılı Genel Menajeri Derya Yannier gündeme ilişkin önemli açıklamlarda bulundu. İşte detaylar...

Fenerbahçe Beko'dan Derya Yannier'den Pierre, Wilbekin ve Transfere dair açıklama

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de yoluna 6 maç sonunda 5 galibiyet ile devam eden temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun Genel Menajeri Derya Yannier, Radyospor'daki 6.Adam programına öneli açıklamalarda bulundu.

"Dyshawn Pierre tahminen 3-4 hafta bizimle olmayacak"

Sarı-Lacivertliler'in dün 79-77 kazandığı Olympiacos maçında iyi başladığı ilk çeyrekte sakatlanarak kenara gelen ve maça devam etmeyen Dyshawn Pierre'in durumuna değinen Yannier “Dyshawn Pierre bizim planımız için önemli bir oyuncu. Maça da çok iyi başlamıştı ama bir fast break pozisyonunda şanssız bir şekilde yere ters bastı ve kalf’ında bir sorun oluştu. Maçın devamında da oyuncuyu riske etmek istemedik. Kalf’ında ikinci derece bir zorlanma var. Kalf sakatlıkları biliyorsunuz sıkıntı yaratabiliyor, tekrarlarsa geri dönüş süreci uzayabiliyor. Medikal ekibimiz geri dönüşü için süreci takibe başladılar. Tahminen 3-4 haftalık bir süreçte bizimle olamayacak.” dedi.

"Saha dışı faktörlere eğilmeyi doğru bulmuyorum"

Maçın ardından Olympiacos cephesinin hakemlere yönelik yaptığı açıklamaları yorumlayan Genel Menajer “Öncelikle saha dışı faktörlere eğilmeyi çok doğru bulmuyorum. Olympiacos ve bizim aramızda güzel bir rekabet oluştu. Hem geçen sezonki play-off serisi hem normal sezon maçları güzel hikayelere sahne oldu. Bence dünkü mücadelede de bu rekabetin bir örneği yaşandı. Maçın sonunda kazanan biz olduk, daha önce onların da kazandığı maçlar oldu. Bence basketbol içerisinde kalmakta fayda var. Maçın sonundaki bazı kararlara yönelik rakibimizin eleştirileri oldu. Fakat eleştirdikleri pozisyonun hemen öncesinde de iki taraf açısından farklı şekilde değerlendirilebilecek ve eleştirilebilecek kararlar vardı. Hatırlarsanız geçen yılki play-off serisindeki maçların da sonunda tartışılabilecek kararlar vardı. Dediğim gibi ben bir pozisyon veya hakem üzerinden bu süreçleri okumayı çok doğru bulmuyorum. Basketbolun bir parçası tabii hakemler, herkes kendi canı yandığında hakkını arama yoluna gidebiliyor. Bu konuda yetkili mecralar zaten gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Onun dışında maç özelinde iki tarafı da tebrik ediyorum, bize güzel bir mücadele izlettiler. Bundan sonra da bu rekabette yine yeni hikayelerin çıkacağı güzel maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum.” dedi.

İlgini Çekebilir
Sadettin Saran: Sonuna kadar Fenerbahçe yönetiminin arkasındayız
Habere Git

"Neto geri dönmek için bütün şartları zorlayacaktır"

Yaz aylarında henüz takıma katılmadan uzun süreli bir sakatlık yaşayan Raul Neto'nun erken dönme iddiaları üzerine Derya Yannier süreci “Sakatlıklar, üzerine konuşması en tatsız olan konular. Sezon başında önce hiç aramıza katılamadan Raul Neto’nun uzun sürecek bir sakatlığı oldu. Daha sonra kulübün geleceği adına bir yatırım olarak düşündüğümüz Artus Zagars bir sakatlık yaşadı, ameliyatını burada yaptırdık ve rehabilitasyon sürecini takip ediyoruz. Daha sonrasında Tyler Dorsey, Yam Madar ve son olarak Dyshawn Pierre’in bazı sakatlıkları oldu. Metecan Birsen’i de sezon başından bu yana hiç kullanamadık. Neto, hem basketbol planımız bakımından hem de karakter yapısı olarak bu seneki planımızım önemli parçalardan biri olacağını düşündüğümüz bir oyuncuydu. Ameliyatını Amerika’da oldu. Haftalık olarak sürekli iletişim halindeyiz. Kolay bir sakatlık değil. Tedavi ve rehabilitasyon süreci planlandığı gibi devam ediyor. Raul, çok güçlü ve hırslı bir oyuncu. En kısa sürede geri dönmek için bütün şartları zorlayacaktır. Arturs da aynı şekilde, ameliyatı çok başarılı geçti. Çarpraz bağında bir problem olmadığı tespit edildi, dolayısıyla sadece iç yan bağlardan bir ameliyat oldu. Onun da süreci bence beklenenden hızlı geçecektir. Belki kiralık oynadığı takımda play-off sürecine yetişme ihtimali olabilir.” ifadeleriyle değerlendirdi.

"Hukukçularımız şartları sonuna kadar zorluyor"

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Scottie Wilbekin'e verdiği cezanın CAS'a taşınması ve sürecin gidişatından bahseden idareci “Scottie Wilbekin konusunda bu tatsız gündemle herkesi daha fazla meşgul etmek istemiyorum. Daha önce de söyledim, ben bu kararda adil olmayan şekilde kulüplerin zarara uğratıldığını düşünüyorum. Tahkimden olumsuz cevap gelmişti. Hem Tahkimde karar düzeltme, hem de uluslararası mecralarda oyuncumuzun ve kulübümüzün hakkını sonuna kadar savunmak adına hukukçularımız titizlikle çalışıyor. Olumlu ya da olumsuz sonuçlanır orasını bilemiyorum ama mümkün olan tüm yollar için hukukçularımız şartları sonuna kadar zorluyor.” dedi.

"Kazanarak gitmek birlikteliği daha da pekiştiriyor"

Takımın mevcut yapısına ve gelişimine dair gelen soruya ise Yannier “EuroLeague sezonunun çok başındayız. 6 maç geride kaldı ve 5 maç kazandık. Geçen sezona da iyi başlamıştık. Burada önemli olan istikrarı sağlayabilmek. Uzun bir maratondayız, muhakkak sakatlık, form ve fikstür gibi sebeplerden iniş çıkışlar olacaktır. Daha önce de defalarca söyledim. Geçen sezon kurduğumuz kadro yapılanmasını üstüne koyarak, istikrar sağlayarak devam ettirmek en büyük hedefimizdi. Geçen sezondan bu sezona takımda devam eden 11 oyuncumuz var. Bu hem kimya ve takım olgusu olarak hem de üzerine inşa etmek istediğimiz basketbolun teknik tarafından bize önemli bir avantaj sağlıyor. Buna ek olarak teknik ekibimizin de tamamen aynı şekilde devam etmiş olması bize bir artı getiriyor. Devam eden kadronun üzerine eklediğimiz 4 yeni oyuncumuz da takım kimyasına uyabilecek karakterde olduğunu düşündüğümüz oyunculardı. Aynı zamanda Avrupa basketbolundaki tecrübelerine dayanarak adaptasyonlarının kısa sürede tamamlanacağını düşündük. Nitekim bu oyuncuların takım içindeki uyum süreçleri olumlu ilerliyor. Tabii buralarda kazanarak gitmek takım birlikteliğini daha da pekiştiren bir unsur. Umuyorum ileriki süreçte engellerle karşılaştığımızda da bu kimyamız güçlenerek devam edecek.” yanıtını verdi.

İlgini Çekebilir
Fred, Fenerbahçe'yi salonda da yalnız bırakmadı!
Habere Git

"Fenerbahçe olarak her zaman transfer piyasasındayız"

Şu an için bir transfer yapma düşünceleri olmamasına karşın her zaman piyasayı araştırmaya devam ettiklerini belirten başarılı idareci “Her zaman söylediğim gibi özellikle basketbolda, bu kadar dinamik ve günlük değişen bir sporda esnek olmanın değerine çok inanıyorum. Biz Fenerbahçe Beko olarak her zaman transfer piyasasının içindeyiz. Scout ekibimizin önderliğinde, teknik ekibimizin geri bildirimleriyle sürekli, günlük istişareyle durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bu konuda Başkanımız ve yönetimimiz de her zaman bizi destekliyor. Şu an için aktif bir arayışımız yok fakat ilerleyen süreçte bir ihtiyacımız olduğunu düşünürsek o günkü şartlar dahilinde transfer yapmaktan kaçınmayız.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler