Dettmann: "Önümüzde zorlu bir süreç var"

08.10.2015 - 16:15 | Son Güncellenme: 08.10.2015 - 16:15

Beşiktaş Sompo Japan Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Henrik Dettmann, Basketbol Süper Ligi'ne geçen sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka ile oynayarak başlayacaklarını, bunun kendileri için güzel bir başlangıç noktası olduğunu söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Dettmann, ligdeki ilk maçlarını geçen sezonun şampiyonu ile yapacaklarını hatırlatarak, "Evimize konuk olacaklar. Bizim açımızdan başlamak için güzel bir nokta" değerlendirmesinde bulundu.

Dettmann, yeni ve enteresan bir ekip olduklarını belirterek, Avrupa'da yüksek seviyede oynamış olan deneyimli oyuncular ile genç oyuncuların beraber olduğu bir ekip oluşturduklarını kaydetti.

Hazırlık dönemlerinin her zaman zor geçtiğini kaydeden Dettmann, "Oyuncularımızı aynı fiziksel forma sokmaya ve basketbol oynamaya alıştırmaya çalışıyoruz. Takım olma sürecinde önemli olan şey devamlılık sağlayabilmek. Başlarında bulunduğum ve beraber başarılar yaşadığımız takımlar, bu öğrenme sürecini taze tutabilen ve devamlılık sağlayabilen takımlar oldular. Bizim de burada yapmaya çalıştığımız şey, en kısa sürede takım kimliğimizi oturtmaya çalışmak yönünde" ifadelerini kullandı.

Dettmann, Avrupa Kupası'nda da ilk hafta Lietuvos Rytas ile karşılaşacaklarını belirterek, "Önümüzde zorlu bir süreç var. Oynayacağımız ilk 6 maçın 4'ü deplasman olacak. Hazır olmalıyız" şeklinde görüş belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler