UEFA'dan Açıklama: Sahte Biletler Bloke Edildi

İsa Kethüda
29.05.2022 - 12:19 | Son Güncellenme: 29.05.2022 - 17:57

UEFA, Real Madrid'in İngiliz ekibi Liverpool'u UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde 1-0 yendiği maç sırasında sahte biletler ile ilgili bir açıklama yayınladı.

UEFA'dan Açıklama: Sahte Biletler Bloke Edildi

DIŞ HABER - AJANSSPOR

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İspanyol devi Real Madrid, İngiliz ekibi Liverpool'u 1-0 mağlup etti ve bu kupayı 14. kez müzesine götürdü.

Liverpool'dan soruşturma çağrısı

İngiiz ekibi Liverpool, Real Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi final maçı öncesi yaşananlar nedeniyle soruşturma başlatılması çağrısı yaptı.


Liverpool kulübünden yapılan açıklamada "Bu akşam Stade de France'da, stadyuma giriş ve güvenlik zincirinin kırılması nedeniyle Liverpool taraftarlarının yaşadıklarından büyük üzüntü duyduk. Bu Avrupa futbolunun en büyük karşılaşması ve taraftarlar bu akşam tanık olduklarımızı yaşamak zorunda değildi. Bu kabul edilemez olayların nedeninin belirlenmesi için resmi soruşturma başlatılması isteğimizi yazılı olarak ilettik" denildi.


Liverpool'un eski futbolcularından Jamie Carragher da Twitter hesabından "Ailemiz ve arkadaşlarımız dışarı çıkarken biber gazı yediler. Şoke edici bir UEFA organizasyonu" paylaşımını yaptı.

Maç 30 dakika geç başladı

Bilindiği üzere, final karşılaşması "güvenlik gerekçesiyle" 30 dakika geç başlamıştı.

"Sahte biletler bloke edildi"

Liverpool'un soruşturma çağrısını dikkate alan UEFA, maçın oynandığı sırada bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Şampiyonlar Ligi finalinden önce, Liverpool tarafındaki turnikeler, turnikelerde çalışmayan sahte bilet satın alan binlerce taraftar tarafından bloke edildi."

Senin için hazırladığımız haberler