Dev finalin MVP’si Wilbekin oldu

13.04.2018 - 23:34 | Son Güncellenme: 13.04.2018 - 23:34

Eurocup Finalleri en değerli oyuncusu (MVP) Darüşşafaka’nın başarılı oyuncusu Scottie Wilbekin seçildi.

Darüşşafaka, Eurocup Final serisinde iki maçta da Rus ekibi Lokomotiv Kuban’ı mağlup ederek, şampiyonluğa ulaştı. Eurocup Finallerinin MVP’si de Daçka’dan oldu. Darüşşafaka’nın kupaya uzanmasında büyük emeği olan Scottie Wilbekin, finallerin MVP’si seçildi. Wilbekin, müsabakada 33 dakika süre aldı ve 28 sayı, 2 top çalma ve 1 asist ile mücadele etti.

Daçka oyuncusu Scottie Wilbekin kazanılan Euro Cup sonrası çok mutlu olduğunu dile getirdi. 

Darüsşafaka Rus ekibi Lokomotiv Kuban’ı 67-59 mağlup ederek Euro Cup’ın sahibi oldu. Maçın MVP’si seçilen Scottie Wilbekin müsabaka sonunda açıklamalarda bulundu. Wilbekin gerçekten çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu mükemmel bir şey ve çok mutluyum. Bizim bu gülümsemeye ihtiyacımız vardır. Taraftarlar gerçekten harika. Onların bizi sevdiğini görüyorum ve işlerini iyi başardılar hepsine teşekkür ediyorum. Bence Euro Cup’ta en iyi savunma yapan takım biziz ve bunu bugün de gördük” diye konuştu. 

Mücadelenin ardından Daçka’nın başarılı oyuncularından Furkan Aldemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Çok mutluyuz. Sezon başından beri bunun için savaşıyoruz. Bütün emeklerimiz bunun içindir. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bizim için değerliydi. İnşallah bu ilk ya da son olmaz. İnşallah Darüşşafaka Türk basketboluna daha fazla hizmet eder. Bize destek olan herkese teşekkür ederim. Ben bu takımı seviyorum. Ben bu takımda Doğuş’un olmasından dolayı çok mutluyum. Çünkü Darüşşafaka’nın önemli biri. Tarihe geçtik. Bu takım iyi şeyler yapmaya devam edecek. İnşallah bize inansınlar” diye konuştu. 

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Daçka’nın genç oyuncusu Okben Ulubay, “Ülkemize armağan olsun. Çok zorlu iki maç oynadık. Namağluptular. Çok iyi mücadele ettik. Bütün istediklerimizi sahada yansıtarak, kupayı almayı bildik. Çok mutluyuz. İnanılmaz bir atmosfer vardı. Gelecek sezon Euroleague’de olacağımızın heyecanı var. Orası en büyük arena. Ama önce lig var” ifadelerini kullandı. 

JaJuan Johnson maç sonunda açıklamalarda bulundu. Kupa kazanmanın harika bir durum olduğunu ifade eden Johnson, “Takım arkadaşlarımız ve taraftarlarımızla birlikte kazandık. Bu benim ilk şampiyonluğum. Taraftarımız mükemmel. Bütün sezon bu desteği gösterdiler ve harika iş başarıyorlar. Bizlere her maç mükemmel bir atmosfer sunuyorlar” diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler