İtalya Serie A Devi Inter Mali Krizde! Kulüp Satılıyor...

Akın Ungan
23.10.2022 - 15:45 | Son Güncellenme: 23.10.2022 - 15:56

Milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Serie A devi Inter mali krizde. Kulübün satılacağı açıklandı. İşte Steven Zhang'ın beklediği teklif.

İtalya Serie A Devi Inter Mali Krizde! Kulüp Satılıyor...

Geçtiğimiz sezonu İtalya Serie A'da Milan'ın ardından 2. sırada tamamlayan Inter'in yaşadığı mali kriz devam ediyor. Bu yıl da zarar eden dev kulübün satış sürecinin başladığı ifade edildi.

Suning Group'un Çin'deki sorunları kulübü etkiledi

Financial Times'ta yer alan habere göre Inter'in satış sürecinde çalışanlar arasında Chelsea'nin satışında yetkili olan ABD merkezli banka Raine Group ile birlikte Goldman Sachs da bulunuyor. 2016 yılında 270 milyon dolar karşılığında Inter'in hisselerinin çoğunluğunu satın alan Suning Group, Çin'de sorunlar yaşıyor. Suning'in ekonomik sorunları kulübü de etkiledi.

Mali rapor açıklandı! 140 milyon dolarlık zarar

Geçtiğimiz aylarda UEFA'dan Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza alan Inter'in zararı açıklandı. Kulüp, 2021/22 sezonunda gelirlerde artış olmasına rağmen zarar etti. Açıklanan mali raporda zararın 140 milyon dolar olduğu görüldü.

İşte Zhang'ın beklediği teklif

Inter Başkanı Steven Zhang'ın satış süreci için bankalarla görüştüğü ifade edildi. Habere göre Zhang'ın beklediği teklif de belli oldu. İtalyan işadamının, 1.2 milyar dolarlık bir teklifi kabul edebileceği belirtildi.

"Bu görüşmeler beni aşıyor"

Inter'in CEO'su Giuseppe Marotta ise konuya ilişkin Sky Sports'a yaptığı açıklamada, "Bu görüşmeler beni aşıyor." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler