Eczacıbaşı Dynavit - Gerdau Minas: 3-1 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
18.12.2022 - 14:33 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 15:03

Voleybol | FIVB Kulüpler Dünya Kupası üçüncülük maçında Eczacıbaşı Dynavit, Gerdau Minas karşısında 3-1 kazandı. İşte maç sonucu, setler ve yazılı özet.

Eczacıbaşı Dynavit - Gerdau Minas: 3-1 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Antalya'da düzenlenen FIVB Kulüpler Dünya Kupası'nda sona gelindi. Yarı finalde rakiplerine kaybeden Eczacıbaşı Dynavit ile Gerdau Minas, üçüncülük maçında karşı karşıya geldi. Temsilcimiz Eczacıbaşı Dynavit, Brezilyalo rakibi Gerdau Minas'ı 3-1 yendi ve dünya üçüncüsü oldu.

İlk iki seti paylaştılar

Dengeli başlayan maçta iki takım da birbiri karşısında üstünlük kuramadı. Kıyasıya mücadele ile geçen ilk seti temsilcimiz Eczacıbaşı Dynavit, 25-22 önde tamamladı. İkinci set de oyun anlamında iki taraftan birinin hakim olduğu bölümlere sahne olmadı. Bu seti ise Gerdau Minas, 25-23 kazandı.

Eczacıbaşı, 3. sette ağırlığını koydu

Eczacıbaşı Dynavit, üçüncü sette Brezilyalı rakibi karşısında oyunu eline almaya başladı. Başlarda yakalanan seriler ile avantaj sağlayan Eczacıbaşı, bu bölümü rahat geçti. Temsilcimiz, mücadelenin 3. setini 25-10 kazanarak, durumu 2-1'e getirdi.

İlgini Çekebilir
Türk derbisinde finali Vakıf kazandı
Habere Git

Karşılaşmanın dördüncü seti ise dengeli başladı. İlerleyen bölümde Eczacıbaşı Dynavit, maçı koparmayı istese de Gerdau Minas direnmeyi başardı. Temsilcimiz farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Fakat sonlarda Brezilyalılar'ın direnci ile karşılaştı. Durum, 22-19'a kadar geldi.

Eczacıbaşı 5. madalyasını aldı

Eczacıbaşı, Gerdau Minas karşısındaki üçüncülük maçını kazanmasıyla bronz madalyanın sahibi oldu. Takım, bu başarının ardından turnuvadaki 5. madalyasını elde etti.

Şampiyonanın en başarılıları Türkler!

Türk takımları FIVB Kulüpler Dünya Kupası'na damga vurmaya devam etti. Eczacıbaşı'nın üçüncülük madalyasını almasının ardından şampiyonada başarı elde eden takımların son durumu şu şekilde oldu:

İlgini Çekebilir
İlk finalist Imoco Volley! Haak maça damga vurdu...
Habere Git
  • VakıfBank: 4 Altın, 1 Gümüş, 1 Bronz
  • Eczacıbaşı Dynavit: 2 Altın, 1 Gümüş, 2 Bronz
  • Fenerbahçe Opet: 1 Altın, 2 Bronz

Yarı finalde VakıfBank'a kaybetti

Eczacıbaşı Dynavit, bu sezon ilk mağlubiyetini FIVB Kulüpler Dünya Kupası'nda aldı. Bu mağlubiyetin ardından A Grubu'nda ikinciliğe gerileyen Eczacıbaşı, B Grubu lideri VakıfBank ile yarı finalde karşılaştı. Güçlü rakibi karşısında 3-0 kaybeden Eczacıbaşı, final şansını kaybetti.

Finalin adı: VakıfBank - Imoco Volley

Temsilcimiz VakıfBank ile İtalyan takım Imoco Volley, FIVB Kulüpler Dünya Kupası finalinde karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele 18 Aralık 2022 (bugün) saat 16.00'da başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler