Dev transferin perde arkası! Kahve böyle içildi

01.02.2021 - 14:00 | Son Güncellenme: 01.02.2021 - 20:03

Türk futbol tarihinin gördüğü en büyük transfer yarışlarından birine sahne olan İrfan Can Kahveci operasyonunda mutlu sona, Fenerbahçe ulaştı. Ama Galatasaraylılar da mutlu. Fenerbahçe'nin İrfan Can için teklif detaylarını Türkiye ilk kez Ajansspor'dan öğrenirken, transfer sürecinin perde arkasını da sizler için hazırladık. İşte tüm gelişmeler...

Dev transferin perde arkası! Kahve böyle içildi

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Ülkemiz ocak ayında çok uzun soluklu bir derbi mücadelesine daha şahit oldu. Derbi sahada oynanmasa da transfer operasyonu adeta bir futbol karşılaşması gibiydi. İbre bir o tarafa bir bu tarafa döndü. Dün ise kesin sonuç belli oldu... Kazanan Türk futbolunun yükselen değeri İrfan Can Kahveci'yi kadrosuna katacaktı. Milli oyuncu uzun süredir Galatasaraylıların ve teknik direktör Fatih Terim'in Florya'da görmek istediği bir futbolcuydu. Yaz döneminde de Terim'in çok istediği İrfan Can için sarı-kırmızılılar ocak ayında artık kolları tam olarak sıvamıştı. Tabii ki bu harekat medyaya da yansımıştı. Tarihler 9 Ocak'ı gösterdiğinde ise transfer girişimi birinci ağızdan tüm Türkiye'ye duyuruldu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gençlerbirliği maçının ardından İrfan'ı istediklerini söyledi.

"Derin bir yalnızlık"

Fatih Terim'in, "İrfan Can'ı istiyoruz İrfan'ın bizi istediğini biliyoruz" açıklaması yönetimin de artık gaza basması gerekliliğinin bir göstergeseydi. O gün yapılan toplantıdan bir gün sonra 7.5 milyon Euro karşılığında Başakşehir transferi onaylanmıştı ancak Diagne artı 5 milyon Euro teklifi kabul bulmayınca teklif görüşmeleri ertelendi. Salı gününe gelindiğinde Galatasaray, kupa maçı için Yeni Malatya deplasmanındaydı. Sarı-kırmızılı taraftarların en büyük tribün oluşumu ultrAslan ise o gün bir bildiri yayınladı ve Göksel Gümüşdağ ile transfer görüşmesi yapılmasını doğru bulmadıklarını ifade ettiler. Karşılaşmanın ardından Fatih Terim'in açıklamaları ise gündemi sarstı. Terim, "Kimsenin bilmediği bir şey söylemedim. Transfer ayı. Herkes yazarken her yerde konuşulurken bir şey yok, ben söylerken mi var? Doğrusu bu. O konular çok uzun ama bugün, çok derin bir yalnızlık hissettim. Ben burada kişilere, gruplara değil. Galatasaray'a sözüm var. Galatasaray'a emeğim var. O sözüm de Galatasaray'a. Zaten mayıs ayında hem sözüm hem kontratım bitiyor. Bu mayısta. Onun için sözüm sözdür. Sözümde durmaya devam edeceğim. O yüzden 'Canımız sağ olsun. Canınınız sağ olsun' demek herhalde en doğrusu" ifadelerini kullandı.

Tabii bu süreçte Galatasaray'da forma giymeyi çok isteyen İrfan Can Kahveci de her gün sarı-kırmızılılardan haber bekliyor, takımdaki yakın arkadaşları Taylan Antalyalı ve Oğulcan'dan bilgi alıyor ama kesin olarak da istediği gelişmeleri duyamıyordu.

Cengiz, Terim'in isteğini yerine getirdi

Fatih Terim'in açıklamalarından sonra tecrübeli teknik adama çok büyük bir destek geldi. Ve taraftardan da yönetime "Hocamızın isteği yerine getirilsin" mesajı verildi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve kurmayları 20 Ocak'ta yeniden İrfan Can için Başakşehir Göksel Gümüşdağ ile görüşmeye gitti. Burada yapılan pazarlıklarda sarı-kırmızılılar satın alma zorunluluğuyla her iki dönemde de 5 milyon Euro'ya geçmemek kaydıyla ödeme planını İstanbul temsilcisine sundu.

Fenerbahçe devreye girdi

Galatasaray'a teklifi değerlendireceklerini bildiren Başakşehir yönetimi bir gün sonra Fenerbahçe ile istedikleri rakamlarda mutabakata vardılar. Resmi nitelik taşımayan temaslarda, Fenerbahçe'nin yönelttiği teklifleri cazip bulan Başakşehir yönetimi, sunulan şartları kabul edeceklerini bildirdi. 25 Ocak'ta ise Fenerbahçe'nin, Başakşehir ile resmi görüşme yapacağı tüm medya organlarında yayınlandı, ve teklif detayları, takas seçeneği olduğu ilk Ajansspor'da yayınlandı. Fenerbahçe ile Galatasaray yine bir transferde karşı karşıya gelmişti. Başakşehir, Fenerbahçe'nin sunduğu şartlara evet demişti ama İrfan Can henüz onaylamamıştı, çünkü Galatasaray'a söz vermişti.

Son ana kadar yarış

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ da hem oyuncunun Fenerbahçe'ye henüz evet dememesi hem de Galatasaray ile süreç devam ettiği için transferin hemen resmiyete dökülmesinin doğru olmayacağını belirtip ek süre istedi. Tabii o süreçte İrfan Can'a Marsilya'nın talip olduğu bilgisi hemen hemen her yerde yüksek sesle konuşulmaya başlanınca Başakşehir biraz daha fiyat yükseltti. Galatasaray cephesi ise kesinlikle fiyat yükseltmiyor ve oyuncunun da Galatasaray'ı istemesi sarı-kırmızılı yönetimin elini güçlendiriyordu. Fenerbahçe ise bu fiyat artırmaya sıcak bakmamış hatta Galatasaray'ın teklifinin üzerinde kalacak şekilde indirim istemişti.

Başakşehir ile Fenerbahçe arasında bir restleşme yaşansa da sarı-lacivertlilerin teklifi daha yüksek olduğu için İstanbul temsilcisi, Fenerbahçe'nin teklifini kabul etti. Cuma günü iki taraf anlaşmaya vardı ve başkan Ali Koç ile Emre Belözoğlu, İrfan'ı almaya Başakşehir'e gitti. Ancak İrfan Can, "Fatih Hoca'ya sözüm var, Galatasaray'ın son teklifini bekleyin" cevabını verdi. Fatih Terim de aynı akşam "Transferde Galatasaray gibi davranmalıyız. Bir şeyler olmalı. Hangi fedakârlık gerekiyorsa yapmalıyız. Burada da koca Galatasaray geri çekilmemelidir. Ama ben bunu Galatasaray gibi yapalım istiyorum”  açıklamasında bulundu.

Galatasaray B planı da hazırlamıştı

Galatasaray yönetimi, Fenerbahçe'nin çıktığı rakamlara çıkmak istemiyordu ama Fatih Terim'in açıklamasından sonra kendi tekliflerinde biraz daha artırıma gitti. Ve 7.5 milyon Euro artı Linnes teklifi Başakşehir'e sunuldu.

Ama Fenerbahçe yönetimi de tekrar devreye girdi ve pazar günü bizzat sportif direktör Emre Belözoğlu öğle saatlerinde Başakşehir kulüp binasına gitti. Son ana kadar Galatasaray da İrfan Can ile temastaydı ancak Başakşehir yönetiminin kararının kesin olduğu anlaşılınca Gedson Fernandes seçeneğini yaklaşık bir haftadır B planı olarak bekleten sarı-kırmızılılar düğmeye bastı ve İrfan Can yerine Portekizli futbolcuyu kadrosuna kattı.

Fenerbahçe'de ise İrfan Can transferinde başrolü oynayan Emre Belözoğlu geç saatlere kadar tüm detaylarıyla işlemleri halletti. Sonrasında Tolga Ciğerci de onun talimatıyla Başakşehir Kulüp binasına geldi. Tolga Ciğerci'nin kulüp binasına giriş fotoğrafı Ajansspor farkıyla sporseverlere aktarıldı. İlerleyen saatlerde Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki ile Selçuk Şahin de stada geldi ve İrfan Can'a Fenerbahçe forması giydirildi. İrfan Can Kahveci'nin kahveli klibi Fenerbahçe TV'de yayınlandı. Futbolcu, Fenerbahçe YouTube kanalında Türk kahvesi içti.

Lisansı çıktı

Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin lisansını çıkardı.

Senin için hazırladığımız haberler