Devin Booker ve Chris Paul da Artık Yıldızların Yatırım Grubunda

Ali Bozkurt
04.11.2022 - 16:16 | Son Güncellenme: 04.11.2022 - 17:11

NBA Haberleri: NBA ekiplerinden Phoenix Suns’ın oyuncuları Devin Booker ve Chris Paul’un basketbolun ardından yeni ilgi alanı girişimcilik oldu. Detaylar.

Devin Booker ve Chris Paul da Artık Yıldızların Yatırım Grubunda

AJANSSPOR HABER

Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) Batı Konferansı ekiplerinden Phoenix Suns’ın Amerikalı basketbolcuları Devin Booker ve Chris Paul yeni ilgi alanları ile gündeme geldi. Ünlü basketbol oyuncuları yeni bir yatırım grubuna katıldı.

Yatırım grubu değil yıldızlar kampı

The Athletic’in aktardığı bilgilere göre Devin Booker ve Chris Paul, Philadelphia merkezli Mitchell & Ness Nostalgia Co.’da hisse satın olan bir yatırım grubuna katıldı. Paul ve Booker’ın katıldığı bu yatırım grubunda LeBron James, Kevin Durant, Joel Embiid, James Harden, CJ McCollum, Kevin Hart, NBA oyuncu menajeri Rich Paul, Duraant’ın menajeri ve Thirty Five Ventures’ın kurucularından Rich Kleiman gibi isimler yer alıyor.

'‘Sermayem öylece dursun istemiyorum’'

Devin Booker, salı günü Phoenix Suns’ın Minnesota Timberwolves’u yendiği maçın ardından The Republic’e konuştu. Açıklamalarında portföyünü genişletmek istediğini vurgulayan Amerikalı basketbolcu konuşmasına şu sözlerle devam etti: ‘Girişimci olmanın bir parçası olarak farklı şeylerle ilgilenmek için çabalıyorum. Çok fazla sermayenizin olması ve onun orada öylece durmasını istemediğiniz bir durumda olmak gerçekten şanslı bir durum. Dolayısıyla bu inandığım bir durum. Açıkçası bu uzun zamandır tanıdığım bir marka. Çok fazla tarihi var ve harika bir yatırım grubu. Katılan çok sayıda insan var.’

'‘Bu kültüre uygun bir yatırım’'

26 yaşındaki basketbolcu salı günü yaptığı konuşmada NBA, NFL, NHL VE MLB gibi tüm profesyonel spor ligleri ve kolej spor efsanelerinden emekli olan veya hâlâ kariyerine devam eden spor yıldızlarının otantik formalarını satan Mitchell & Ness’in spor kültürüne uygunluğunu ‘Sadece otantik. Bu kültüre uygun. Buraya bir Mitchell & Ness formasıyla geldiğimde bu gerçek bir şey. Kültür benim için çok önemli.’ sözleri ile vurguladı. 

2000’lerin hakimiydi

Chris Paul, Suns’ın pazar günü Houston Rockets’a karşı galip gelmesinin ardından yeni yatırım planları hakkında açıklamalarda bulundu. Paul konuşmasında Mitchell & Ness’in 2000’li yıllarda satışlarına hâkim olduğu ve profesyonel sporcular arasında popüler hale gelen kentsel moda trendine ‘Efsanevi bir marka. Muhtemelen soyunma odasındaki bazı adamlar eski dönemini hatırlamıyor.’ diyerek atıfta bulundu.

'‘Yatırım yapmamıza izin yok’'

Konuşmasının devamında bu girişime nasıl girdiğine de değinen Chris Paul, Michael Rubin’in kendilerini bu girişime dahil etmek için çaba sarf ettiğini şu sözlerle anlattı: ‘Doğrusunu söylemek gerekirse, bu daha çok Rubin ve onun bizi dahil etme isteğiyle ilgiliydi. Bu bir süredir konuştuğumuz bir şeydi. Bu ligde oynuyoruz, adamlar uzun süre oynuyor ve yapmamıza izin verilmeyen çok şey var. Erkeklerin, takımın farklı yöneticilerinin halihazırda sahip olduğu işletmelere yatırım yapmasına izin verilmiyor ve bu zor. Rubin'in bize bir şeyler öğretmeye ve basketboldan sonra iş ve hayattaki fırsatlar hakkında bizimle konuşmaya ve iletişim kurmaya istekli olmasını takdir ediyorum.’

Senin için hazırladığımız haberler