Devirdiği çam bini aştı! Yapay zekaya Galatasaray ve Fenerbahçe sorusu

Cüneyt Muharremoğlu
11.11.2022 - 11:09 | Son Güncellenme: 11.11.2022 - 11:12

Deniz Çoban, Başakşehir-Galatasaray maçına Atilla Karaoğlan'ın atanmasının izaha muhtaç olduğunu söylerken Fenerbahçe-Giresunspor karşılaşmasının hakemi Arda Kardeşler'i de değerlendirdi.

Devirdiği çam bini aştı! Yapay zekaya Galatasaray ve Fenerbahçe sorusu

AJANSSPOR HABER

Dünya Kupası arasından önce Süper lig'de son haftaya girilirken hakem atamaları ile ilgili tartışmalar bitmiyor. Ligin 14. haftasında zirve için büyük önem taşıyan Başakşehir-Galatasaray maçına Atilla Karaoğlan, Fenerbahçe-Giresunspor karşılaşmasına Arda Kardeşler atandı.  Ankaragücü-Trabzonspor maçını ise Mete Kalkavan yönetecek.

"Devirdiği camlar bini aşan Atilla Karaoğlan"

Fanatik'teki köşesinde atalamaları değerlendiren eski hakem Deniz Çoban, sert açıklamalarda bulundu. Çoban, "Hiç kimse bu atamaları 'Yapay zekâ yapıyor!' demesin! Eğer öyle ise Burak Şeker ve Yasin Kol’un nasıl olup da 5 haftadır 'Yapay Zeka'nın ekranına düşmediğinin anlatılması gerekir. Ya da 'devirdiği çamlar bini aşan' Atilla Karaoğlan’ın, nasıl olup da haftanın en önemli maçı Başakşehir- Galatasaray maçına atanabildiğinin izahı gerekir" dedi.

"Atilla Karaoğlan'ın hazır olmadığını herkes görebilir"

Deniz Çoban yazısına şöyle devam etti: "Karaoğlan ilk 14 haftada 6 maçta görev aldı ancak performansı ile maç sayısı tamamen ters orantılıydı. Çok uzağa gitmeden son yönettiği Konyaspor-Kasımpaşa maçındaki performansına bakılınca bu maç için hazır olmadığını herkes görebilir."

İlgini Çekebilir
MHK'nın yabancısı, yabancı hakeme karşı!
Habere Git

Olaylı maçın hakemi yine Ankaragücü maçında

Trabzonspor -Ankaragücü karşılaşmasında liginn en tecrübeli hakemi Mete Kalkavan'ın görev yapacağını belirten Deniz Çoban, 5. haftada oynana olaylı Ankaragücü -Beşiktaş maçında da aynı ismin sahada olduğunu hatırlattı. Söz konusu maçta bir Ankaragücü taraftarı sahaya girerek hakem ve futbolculara saldırmıştı. Araya giren Beşiktaş kaptanı Josef de Souza kırmızı kart görmüştü.

"Tribünlerin öfkesi bu kadar tazeyken..."

Çoban, "Ankaragücü tribünleri yönetimi dolayısıyla hayli sinirlenmiş, gösterdikleri tepkiler ve sahaya giren seyirci dolayısıyla okkalı bir ceza almıştı. Tribünlerin öfkesi bu kadar tazeyken, kısa sürede yine bir Ankaragücü maçına atanması 'Yapay Zeka'nın kabahati olmalı!" dedi.

"Arda Kardeşler vasat üstü hakemlerden"

Fenerbahçe -Giresunspor maçına, bu sezon en çok görev alan Arda Kardeşlerİn atandığını belirten Çoban, şunları söyledi: "Konyaspor-Fenerbahçe maçında Valencia’ya gösterdiği kırmızı kart nedeniyle Fenerbahçeliler’in tepkisini çekse de özellikle son maçlarında performans olarak vasat üstü hakemlerimizden. Kayserispor-Galatasaray maçının ilk dakikasında vermediği penaltıyı hatırlayanlar olabilir... O Pozisyon günahı ve sevabıyla VAR hakemine aitti."

Senin için hazırladığımız haberler