Devler Ligi defteri kapandı, hayaldeki paralar buhar oldu!

26.08.2020 - 09:34 | Son Güncellenme: 26.08.2020 - 09:38

Beşiktaş, PAOK ile deplasmanda oynadığı ve 3-1 kaybettiği maçlar birlikte çok önemli bir gelir kaleminden de oldu. Beşiktaş'ın kaybı ne kadar? Transfer ne kadar etkilenecek?

Devler Ligi defteri kapandı, hayaldeki paralar buhar oldu!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde PAOK ile oynadığı maçı 3-1 kaybetti ve Devler Ligi'nde yola devam etme fırsatını da kaçırmış oldu. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığı için ekonomik anlamda ne kadar bir kayıp yaşamış olacak? İşte yanıtı...

Trabzonspor'un yerine Beşiktaş katılmıştı

Süper Lig’de geçen sezonu Başakşehir ve Trabzonspor’un ardından üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, bordo-mavililerin Avrupa’dan men cezasının bulunması sonrasında Kupa 1’e ikinci ön eleme turundan katılma hakkı elde etmişti.

Beşiktaş, Devler Ligi'nden gelecek gelirler rahatlamak istiyordu

Kulübün ekonomik olarak yaşadığı sıkıntılara bir de pandemi sürecinin eklenmesi sonrasında mali olarak adeta iyice köşeye sıkışan siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'nde elemeyi aşıp kasasını doldurma planı yapıyordu. Ancak; Kara Kartal’ın bu hayali, grup aşamalarının önündeki 3 ön eleme turunun daha ilkinde son buldu.

Beşiktaş'ın kaybı 25 milyon Euro

Fanatik'te yer alan habere göre; Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma umutlarını dün Selanik’te bırakarak yaklaşık 25 milyon Euro’luk (218 milyon TL) bir parayı kazanma hakkını da yitirdi. 

Transferde işler değişebilir

Transfer planlamasını Avrupa’dan elde edeceği gelir üzerine yapmayı amaçlayan Beşiktaş yönetimi, bu sonucun ardından daha düşük seviyede bir transfer programı yapmak durumunda kalacak. Şampiyonlar Ligi gelirleriyle UEFA Avrupa Ligi'nden gelecek gelirler arasında da farklar olduğu biliniyor.

Senin için hazırladığımız haberler