Devlet Bahçeli: "Bizim İçin Amedspor Diye Bir Şey Yoktur"

İsa Kethüda
07.03.2023 - 11:14 | Son Güncellenme: 07.03.2023 - 11:31

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursaspor - Amed Sportif Faaliyetler maçında açılan pankartlar ile ilgili konuştu. Detaylar.

Devlet Bahçeli: "Bizim İçin Amedspor Diye Bir Şey Yoktur"

AJANSSPOR-HABER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Bursaspor - Amed Sportif Faaliyetler maçında açılan pankartlar ile ilgili de konuştu.

" Bizim için Amedspor diye bir şey yoktur"

Bahçeli, "Türk milletinin acılı dönemin istismara kalkışanlar, karşılarında MHP'yi ve Cumhur İttifakını bulacaklar. Geçtiğimiz hafta sonu Bursaspor ve Diyarbakırspor maçında tribünlerden açılan resimlerin sporun ahlakına aykırı olduğu açıktır. Bizim için Amedspor diye bir şey yoktur. Amed diye bir yer yoktur" ifadelerini kullandı. 

Bilindiği üzere Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da, dün Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Bursaspor - Amed Sportif Faaliyetler maçı hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu.

İlgini Çekebilir
Cenk Tosun'a yapılan teklif belli oldu!
Habere Git

Ümit Özdağ: "Diyarbakırspor demeyi tercih ediyorum, Amedspor demiyorum"

Özdağ, "Diyarbakırspor demeyi tercih ediyorum, Amedspor demiyorum. Bir bölüm taraftarı ve yöneticisi ideolojik bir bölünme sürecini destekliyorlar" şeklinde konuşmuştu.

İlgini Çekebilir
Bursa'da tepki çeken pankartlar, Soylu'dan soruşturma
Habere Git

Faili meçhul cinayetlere gönderme pankartlar

Ne olmuştu? Bursaspor - Amed Sportif Faaliyetler maçında tribünden açılan bazı pankartlar sosyal medyada tartışmalara neden olmuştu. Bursaspor tribünlerinde beyaz Toros arabası ve 90'lı yılların faili meşhul cinayetlerden sorumlu olarak görülen isimlerinden "Yeşil" kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın posterleri açıldı. 

1996 yılında patlak veren ve emniyet-siyaset-mafya üçgenindeki yasadışı ilişkileri ortaya döken Susurluk Skandalı'nın do simgesi olan beyaz Toros ve Yeşil, faili meçhul cinayetleri çağrıştırdığı için sosyal medyada tepki çekti.

İlgini Çekebilir
Federasyonda rezerv çatlağı!
Habere Git

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un 7 Temmuz 2015 tarihinde yapılan kongresinde adı, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amed Spor Kulübü), Yeni Diyarbakırspor adı da Diyarbekirspor olarak değiştirilmişti. Bilindiği üzere, takımın ismi ilk önce Amedspor olarak değiştirilmiş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmemişti. O dönem konuyla ilgili bir açıklama yapan Kulüp Basın Sözcüsü Saffet Azbay, isim değişikliğine ilişkin aldıkları kararı Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiklerini ve federasyonun kararı onayladığını söylemişti.

Senin için hazırladığımız haberler