Sivasspor'dan Ayrılan Dia Saba Ankaragücü İle 1.5 Yıllık Anlaşma Sağladı

Burak Alaca
30.01.2023 - 00:43 | Son Güncellenme: 30.01.2023 - 01:23

Sivasspor'dan ayrılan İsrailli orta saha oyuncusu Dia Saba'nın yeni adresi yine Süper Lig'den oldu. 30 yaşındaki oyuncu Ankaragücü ile 1.5 yıllığına anlaştı.

Sivasspor'dan Ayrılan Dia Saba Ankaragücü İle 1.5 Yıllık Anlaşma Sağladı

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor ile yollarını ayıran İsrailli orta saha oyuncusu Dia Saban'nın yeni takımı belli oluyor. 30 yaşındaki oyuncunun bir diğer Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü ile anlaştığı iddia edildi.

1.5 yıllık anlaşma

İsrail basınından Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin haberine göre Dia Saba, Ankaragücü ile yıllığı 1 milyon Euro'dan 1.5 yıllık anlaşmaya vardı. Oyuncu Sivasspor'dan yıllık 560 bin Euro kazanıyordu.

İstanbul devleri peşindeydi

İsrailli 10 numaranın ismi daha önce Beşiktaş ve özellikle de Medipol Başakşehir ile ciddi şekilde anıldı. Oyuncunun Sivasspor'dan ayrılacağının netleştiği dönemde Başakşehir ile bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edilmişti.

İlgini Çekebilir
Yiğido'lardan ilginç ayrılık! Dia Saba: "Sivas'ta İngilizce okul yok ..."
Habere Git

Suudi Arabistan'ın kapısından döndü

Yıldız oyuncunun geçtiğğimiz günlerde bir Suudi Arabistan ekibi ile yıllık 2.4 milyon Euro'dan 2 yıllık sözleşme üzerinde anlaştığı ama transferin Suudi Arabistan ve oyuncunun ülkesi İsrail arasındaki diplomatik sorunlardan ötürü gerçekleşmediği iddia edilmişti.

Başkan vekili ayrılık sebebini açıkladı

Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar oyuncunun ayrılık sebebini "Sezon başında Dia Saba ile anlaşmaya çalıştığımızda tüm görüşmeleri ben yaptım. 2 m €’dan yaptığımız pazarlıklar sonucu rakamı çok aşağılara indirdik. Çok değerli bir oyuncu olduğunu biliyorduk, kendisine ne kadar iyi olduğunu iyi biliyor, özgüveni yüksek. Şehre geldi, gezdi ama hanımı 'ben bu şehirde durmam' dedi. Saba'ya bari sen kal dedik, zorla 1 senelik imzayı attık." cümleleriyle AJANSSPOR'a açıklamıştı.

Eğitime bağladı

Sivasspor'dan ayrılmadan önce bir basın toplantısına katılan oyuncu ayrılma sebebini çocuklarının eğitim hayatına bağladı. Saba açıklamalarında "Sebep Türkiye veya Sivas şehri değil, burada ulusalararası bir okul yok. Büyük oğlum birinci sınıfta ve Türkçe bilmiyor. Kendi anadilinde eğitim göremiyor, asıl sebep bu. Başka bir şey değil." ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
Rıza Çalımbay'dan Dia Saba'nın geleceğine dair açıklama
Habere Git

Süper Lig'de çabası yetmedi

Sivasspor, Süper Lig'de 18 puanla 17. sırada yer alıp herkeste hayal kırıklığı yaratmış olsa da, Dia Saba bireysel anlamda iyi bir performans ortaya koydu. Ligde 13 maça çıkan İsrailli yıldız 5 gol atarken, 4 de asist yaptı.

Konferans'taki başarıda pay sahibi oldu

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G grubunu 11 puan ile lider olarak tamamladı ve bir üst tura çıktı. Yiğidolar adına takımın en iyilerinden biri de Dia Saba oldu. Konferans Ligi'nde oynanan 6 maçta da sahada yer alan Saba 1 gol, 2 asist ile takımın başarısına katkıda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler