Cimbom'da 2 yolcu! Biri gidiyor, biri geliyor

26.01.2021 - 20:48 | Son Güncellenme: 26.01.2021 - 21:32

Son dakika spor haberleri... Kadro takviye çalışmalarına devam eden Galatasaray'a Diagne ve Mostafa Mohamed'den güzel haber geldi. Sarı - kırmızılı takım, Diagne'nin satışı konusunda West Bromwich ile anlaşırken, Mostafa Mohamed transferinde de mutlu sona yaklaştı. İşte detaylar...

Cimbom'da 2 yolcu! Biri gidiyor, biri geliyor

Galatasaray’da transferde hareketli saatler yaşanıyor. Henry Onyekuru ve Halil Dervişoğlu’nda mutlu sona ulaşan sarı - kırmızılı takım; Diagne için West Bromwich ile anlaşırken, Mostafa Mohamed transferini de bitirmeye yakın. 

Bir yandan yapılacak transferler için koşturan sarı - kırmızılı yetkililer bir yandan da satış işlemleri ile uğraşıyor.  Merakla beklenen Diagne'nin satışı konusunda geçtiğimiz günlerde birçok menajere yetki veren Galatasaray’ın kapısını İngiliz temsilcisi West Bromwich Albion çalmıştı. Diagne de Ada ekibinde oynamaya ikna oldu. Galatasaray'a kiralık transfer konusunda teklifte bulunan İngilizler, Senegalli futbolcu için yaklaşık 800 bin Euro ödemeye hazır. Henüz resmi imzalar atılmasa bile, Diagne artık West Bromwich forması giymeye çok yakın.

Yaklaşık 10 kişiye yetki verildi

Galatasaray’da 2 milyon 350 bin Euro maaş alan Senegalli golcünün hem maliyetinden tasarruf etmek hem de transferinden gelecek bedelle hareket alanı açılması isteniyor.

Bu nedenle harekete geçen Cimbom, sezon başında takıma geri dönen ve satış listesinin en başına konan Mbaye Diagne’nin transferi için 10'a yakın menajeri yetkilendirdi. Bu menajerler ise Senegalli oyuncuyu West Ham United ve West Bromwich'e önerdi. Beklenen yanıt West Bromwich’den geldi. 

Mbaye Diagne bu sezon Galatasaray formasıyla 19 resmi maça çıkarken, 11 gol kaydetti. 29 yaşındaki oyuncu, 2019 sezonu devre arası transfer döneminde 13 milyon Euro karşılığında Kasımpaşa'dan Galatasaray'a transfer olmuştu. Senegalli golcü  geçtiğimiz sezon Club Brugge'e kiralık olarak gönderilmişti. 

Gözler Mısırlı golcüde

 

Diğer taraftan Galatasaray'ın hedefindeki Mısırlı golcü Mostafa Mohamed konusunda da sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Sarı - kırmızılı kulübe yakın menajerler de bu konuda devreye girerken, A Spor'un haberine göre Cimbom, Mostafa Mohamed transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı - kırmızılı yönetim, 2 milyon Dolar teklif ettiği Mostafa Mohamed’in takımı Zamalek’ten olumlu geri dönüş aldı. Golcü futbolcunun önümüzdeki hafta içinde İstanbul’da olması bekleniyor.

Afrika Şampiyonlar Ligi kadrosuna alınmadı

Öte yandan Zamalek Kulübü, Galatasaray'a transferi an meselesi olan 23 yaşındaki golcü oyuncu Mostafa Mohamed’i Afrika Şampiyonlar Ligi kadrosuna da almadı. 

Mostafa Mohamed kimdir?

28 Kasım 1997 doğumlu Mostafa Mohamed, 1 metre 85 santimetre boyunda. Sağ ayağını kullanıyor. Zamalek altyapısından yetişen 23 yaşındaki futbolcu santrfor bölgesinde oynuyor.

Golcü futbolcunun kulübü ile olan sözleşmesi 2024 yılında sona erecek.

Mostafa Mohamed, 2016 ile 2019 yılları arasında El Dakhlia, Tanta SC ve Gaish takımlarına kiralandı.

23 yaşındaki futbolcu kulüp kariyerinde 122 maça çıkarken 41 gol atıp 10 da asist yaptı.

 
Senin için hazırladığımız haberler