Diagne için olay sözler: "Mali açıdan yanlış bir transfer çünkü..."

31.01.2019 - 10:12 | Son Güncellenme: 31.01.2019 - 13:12

Diagne için olay sözler: "Mali açıdan yanlış bir transfer çünkü..."

Şampiyonluk hesapları yapan Galatasaray, ligin ilk yarısında fırtınalar estiren ve gol krallığı yarışında zirvede bulunan Mbaye Diagne’yi kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılılar, golcü ismi 10 milyon Euro peşin + 3 milyon Euro şampiyonluk bonusu karşılığında renklerine bağladı. Peki bu transfer için harcanan rakam yüksek mi? Deneyimli spor yazarları, Diagne’nin transfer bedeli hakkındaki görüşünü paylaştı. İşte Diagne ile ilgili 5 ismin görüşü;

"Diagne'ye verilen para yüksek değil"

Normalde Diagne ayarındaki bir santrfor için 12.8 milyon Euro yüksek bir rakam değil. Ancak maddi sıkıntı yaşayan kulüpler için bu parayı vermek ne kadar doğru bu tartışılır. Diagne büyük katkı sağlayacaktır. Galatasaray gibi hücumu seven ve kanatları iyi kullanan bir takımda yıldız futbolcu gollerine devam edecektir. (İlker Yağcıoğlu)

"Galatasaray Diagne'yi iki katı fiyatına satar"

Diagne'ye verilen bu para değer. Bence bu Galatasaray'a faydalı olacak nokta atışı bir transfer. Kesinlikle uyum sorunu yaşamaz. Sonuca endeskli bir oyuncu. Galatasaray zaten bu oyuncuyu 2 misli rakama satar. İşin para kısmına asla bakılmamalı. Galatasaray'a bir santrfor gelmeliydi. Diagne çok başarılı olacak bir futbolcu. (Evren Turhan)

"Diagne Galatasaray'da uyum sorunu yaşamaz"

Avrupa'da iyi golcülerin hepsinin fiyatı çok pahalıdır. Diagne Kasımpaşa gibi hücuma çıkmayan bir takımda 17 maçta 20 gol atıyorsa Galatasaray gibi hücumu düşünen bir takımda fazlasıyla gol atar. Ayrıca İstanbul'da yaşadığı için uyum sorunu yaşamaz. Takıma çok büyük katkılar sağlayacağından en ufak bir şüphem yok. (Levent Tüzemen)

"Diagne ekonomik açıdan yanlış bir transfer"

Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumu düşünürsek Diagne yanlış bir transfer. Büyük takımlar ekonomik olarak zor durumdalar. Ayağını yorganına göre uzatmak gerekir. Ancak performans açısından büyük fayda sağlar. Kasımpaşa'da kendisini kanıtladı. Galatasaray'da uyum sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. (Oktay Derelioğlu)

"Diagne Galatasaray'da başarılı olur"

Diagne gibi hazır bir golcüyü başka bir yerden bu rakamın altına almak zor. O nedenle rakam yüksek gibi gözükse de normal. Diagne hücum bölgesinde nerede duracağını iyi biliyor. Vuruş becerisi de var. Galatasaray'ın da oturmuş bir sistemi var. Başarılı olur. Ancak daha çok çalışması gerekir. Çünkü tüm gözler onda olacak. (Hami Mandıralı)

(Takvim)

Senin için hazırladığımız haberler