Diagne'den son dakika çalımı! 'Acil işim çıktı' dedi ve...

02.09.2019 - 13:24 | Son Güncellenme: 02.09.2019 - 10:30

Diagne'den son dakika çalımı! 'Acil işim çıktı' dedi ve...

Radamel Falcao transferi sonrası Mbaye Diagne'ye kulüp arayan Galatasaray, Club Brugge ile anlaştı. Ancak transfer sürecinde yaşananlar çok konuşuldu.

Galatasaray transfer için önce bir diğer Belçika ekibi Anderlecht'le anlaşmıştı. Diagne de transfere yeşil ışık yakmıştı. Anderlecht cephesi transferi açıklanaya hazırlanırken sürpriz bir haber geldi ve Senegalli oyuncu, Club Brugge'den gelen teklifi kabul ettiğini bildirdi.

Belçika basınına konuşan Diagne cephesi, "Anderlecht'le bazı problemler yaşadık. Şimdi daha iyi bir kulübe gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Club Brugge, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile aynı grupta yer alıyor. Diagne'nin Club Brugge tercihinde Şampiyonlar Ligi faktörünün etkili olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan Lierse'te oynadığı dönemde Diagne'nin teknik direktörlüğünü yapan Eric Van Meir'den de açıklamalar geldi. Diagne'nin göze batan bir oyuncu olduğunu söyleyen Van Meir, "Saç stilini sürekli değiştirirdi. Sahada onu kontrol edebilmek bazen zor olabiliyordu. Ama aradan geçen 5 senede daha olgunlaşmıştır. Aksi halde Türkiye'de barınamazdınız" dedi. 

"Boşlukları çok iyi değerlendiren bir santrfor. Ama en büyük etkinliği ceza sahası içinde. Golü kokluyor. En önemlisi de bu."

Konuyla ilgili açıklama yapan Anderlechtli bir yönetici, "Her konuda anlaşma sağlamıştık. Protokolü imzalayalım ve hangi forma numarasını istersin diye sormuştuk, acil bir işim çıktı diyerek telefonu kapattı. Acil işi Club Brugge ile sözleşme imzalamakmış" ifadelerini kullandı.

 

Club Brugge'ün bu transfer için Galatasaray'a 3 milyon euro kiralama bedeli ödemesi bekleniyor. Sözleşmede satın alma opsiyonu da olacak. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler