Diagne’nin golü VAR’a takıldı

04.03.2021 - 23:55 | Son Güncellenme: 04.03.2021 - 23:57

Dış haberler… Galatasaray’ın İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion’a kiraladığı Mbaye Diagne, bugünkü Everton maçının son dakikalarında bir gol attı. Ancak, Diagne’nin golü VAR odasında geçersiz sayılıp iptal edildi. Everton’un 1-0 önde götürdüğü maçta Senegalli forvetin golü beraberliği getirecekken VAR odasından döndü. İşte detaylar…

Diagne’nin golü VAR’a takıldı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Devre arasında İngiliz takımı West Bromwich Albion’un yolunu tutan Diagne, performansıyla teknik ekibin takdirini topluyor. Bu sezon, VAR’dan yana yüzü gülmeyen Senegalli forvet, ligde 7 maça çıkarken 1 gol, 1 asist yapma başarısı gösterdi. Öte yandan, bugün Everton’a karşı uzatma dakikalarında ağları sarsan Diagne, VAR odasının hükmü ile gol sevincini yarıda kesmek zorunda kaldı.

Tottenham maçında 2 gol atmıştı

Mbaye Diagne, Tottenham deplasmanında 2 gol birden atmasına rağmen 2 golü de ofsayt gerekçesiyle iptal edilmişti. Bugün, Everton’a karşı 1 gol atan futbolcu yine aynı sonuçla karşılaştı. Maçın bitimine doğru rakip takımın ağlarını sarsan Diagne’nin golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Son dakikaları nefes kesti

Premier Lig’de kümeden kurtulma savaşı veren West Bromwich ile bu sezon Şampiyonlar Ligi iddiası olan Everton karşı karşıya geldi. İki kulübün kafa kafaya oynadığı maçı, Everton kıl payı ile kazandı. Her iki takımda 90 dakikaya 500’e yakın pas sığdırırken; Everton yüzde 52 topa hakim olma oranı ile fark yarattı. Diğer yandan, Everton ve West Bromwich ekipleri 11’er kez şut çekip, bu şutların 3’ünde isabet sağladı.

Bu sonuçla beraber Everton, West Bromwich Albion deplasmanından kritik bir 3 puan alarak evine döndü. Everton, ligde bir basamak daha yükselerek 4. sıraya kuruldu.

Senin için hazırladığımız haberler