Diagne'yi sat, Onyekuru'yu al

14.02.2021 - 08:37 | Son Güncellenme: 14.02.2021 - 08:42

Galatasaray haberleri... TFF Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Henry Onyekuru'nun 4.3 milyon Euro'luk bonservisini alabilmek için Mbaye Diagne'yi bu bedele satmaya çalışıyor. İşte detaylar...

Diagne'yi sat, Onyekuru'yu al

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray, Mbaye Diagne'yi satıp, Henry Onyekuru'nun bonservisini almaya çalışıyor...

UEFA ile 4 yıllık anlaşma imzalanmıştı

Sabah'ta yer alan habere göre; Ocak 2018'de başkan seçilen Mustafa Cengiz, UEFA ile 4 yıllık anlaşma imzalamıştı. Transfer dönemlerinde satmadan bonservis harcaması yapamayan Galatasaray, çareyi kiralama yolunda bulmuştu.

Bu yaz transfer döneminde FFP'nin son kez sarı-kırmızılı kulübe uygulanacağı ortaya çıktı.

Onyekuru'nun satın alma opsiyonu 4 milyon 350 bin Euro

Bu sezon için Monaco'dan 650 bin Euro'ya kiralanan Henry Onyekuru'nun sezon sonunda geçerli olan satın alma opsiyonu ise 4 milyon 350 bin Euro.

Avrupa'da oynatamaz

Onyekuru için bu rakamı ödeyecek olan Galatasaray, 4.3 milyon Euro'luk satış gerçekleştiremezse, FFP'ye takılacak. UEFA listesine yazılamayacak Nijeryalı yıldızı da önümüzdeki sezon Avrupa kupalarındaki maçlarda oynatamayacak.

Aslan, Diagne'yi 6 milyon Euro'ya satmaya hazır

Sarı-kırmızılı yönetim, Onyekuru'nun bonservisine karşılık satış yapmaya çalışacak ve ilk aday West Bromwich'e kiralanan Diagne. Aslan, 13 milyon Euro'ya alınan Diagne'yi 6 milyon Euro'ya satmaya hazır. 

Mostafa Mohamed'de ise sorun bulunmuyor

Onyekuru gibi satın alma opsiyonuyla kiralanan Mostafa Mohamed'de ise sorun bulunmuyor. Mısırlı golcünün bonservisi FFP anlaşması sona erdikten sonra 2022 yazında 4 milyon dolara alınacak.

Senin için hazırladığımız haberler