Didier Deschamps'dan Premier Lig ve La Liga yönetimlerine gönderme!

27.05.2020 - 17:16 | Son Güncellenme: 27.05.2020 - 17:18

Didier Deschamps'dan Premier Lig ve La Liga yönetimlerine gönderme!

Fransa Milli Takımı teknik direktörü Didier Deschamps, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İngiltere Premier Lig ve İspanya La Liga'nın liglere geri dönüş hareketini eleştiren Deschamps, lig yönetiminin paraya öncelik verdiğini iddia etti.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"Koşullar herkes için aynı değil"

Ülkesi Fransa'da ligleri tescil edilen Milli Takım teknik direktörü Didier Deschamps, Le Parisien'e açıklamalarda bulundu. Deschamps: "Yargılamak, kınamak ya da suçlamak istemiyorum. Ancak koşullar herkes için aynı değil. Bundesliga başladı ve neredeyse tüm maçları izleyebildim. Kesinlikle oynadıkları oyun futbol gibi görünüyor. Maçların yoğunluğu hakkında konuşmayacağım ama bazı görüntüler canımı sıkıyor"

"Oyuncular sahada mücadele ediyor ama..."

"Dürüst olmak gerekirse, sahada olanları anlayamıyorum. Oyuncular karşılaşma sırasında sürekli yan yanalar. Birbirleriyle mücadele ediyorlar, temas ediyorlar ama yedek kulübesinde ve gol sevinçlerinde birbirlerinden uzak duruyorlar. Bu görüntüler oyunun tutarsızlığını öne çıkarıyor. Bu durumu pek sevemedim."

"Bu durum her şeyi açıklıyor"

Liglerin geri dönüşünde ekonomik problemlerin ön planda olduğunu hatırlatan deneyimli teknik adam: "Günlük yaşam da çoğu kısıtlamalar devam ediyor. Ancak futbolda bazı liglerin yeniden başlatılması her şeyden önce ekonomik problemlerin düşünüldüğünü ortaya seriyor. İspanya ve İngiltere'de alınan kararlara bakın. Bu iki büyük futbol ülkesi oyuna geri dönüş kararı verdiler. Ancak çok daha az gelir elde ettikleri kadın şampiyonalarına devam etmeme kararını verdiler. Bu durum her şeyi açıklıyor. Yaz aylarında her üç günde bir, yüksek sıcaklıklarda maçlar oynanacak. Zaten oyuncular yoğun bir takvimin içerisinde oynadıkları için endişem vardı, bu durumdan sonra daha da endişeli olacağım" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler