Didier Drogba'dan teknik direktörlük açıklaması! Galatasaray...

08.04.2019 - 22:52 | Son Güncellenme: 09.04.2019 - 01:52

Didier Drogba'dan teknik direktörlük açıklaması! Galatasaray...

Bir dönem Galatasaray forması da giyen Fildişi Sahili futbolunun efsane ismi Didier Drogba TRT Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

Didier Drogba'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Atmosfer ve orada yaşadıklarım o kadar kuvvetli duygularda ki, sahaya girdiğimde çıkıp oynayacakmışım gibi hissettim. Çok özlemişim. 1 sene çıkıp oynarım.

"Fatih Terim olmasaydı Galatasaray'a oynamayabilirdim"

İnsanlar 'Didier Drogba' diyor ama ben de 'İmparator' diyorum. Fatih Terim olmasaydı belki de burada oynayamayacaktım. İlişkileri çok iyi olan bir hoca. Yeniden bir arada olmaktan çok mutluyum

DNA'larına işlemiş bir kazanma arzusu var. Futbolcularını çok iyi tanıyor ve bazı şeyleri öngörüyor. O bakımdan Fatih hocayı diğerlerinden ayırıyorum. Zaten Fatih hocayla iyi bir ilişkimiz var. Hocayla oyuncularla ilgili konuşuyorum. Resmi bir iş yapmama gerek yok. Ama daha fazla gelmeyi düşünüyorum İstanbul'a.

"Neden olmasın?"

20 yıllık aktif futbol yaşantımdan sonra kurduğum dernek için vakit harcamak istiyorum. Ama ileride antrenörlük kurslarını bitirdikten sonra Galatasaray'ın başına geçebilirim. Neden olmasın?

Maçı izlerken aklımdan geçti. Daha erken gelmek ve daha uzun kalmak isterdim. Selçuk'u, Muslera'yı gördüm. Bunlar benim yakın arkadaşlarım. En çok üzüldüğüm o 4. yıldızı taktığımız 20. şampiyonlukta burada olmamaktı.

Unutumadığı gol...

Akhisarspor'a ve Real Madrid'e attığım golleri unutamıyorum. Çin'den gelmiştim. Kondisyonum iyi değildi. Akhisar maçı için hoca 'Oynar mısın?' dedi, 'hazırım' dedim ve golümü attım. O golümü unutamıyorum. Diğeri de Real Madrid'e attığım gol. Mourinho taktik açıdan elbette önemli bir hoca. Real Madrid maçında sayılmayan golüme Mourinho 'İyi ki sayılmadı, yoksa kaybederdik' diye yorum yaptı.

Annem yemekler yaptı evde, yemekten biraz şişmanlayabilirim. Boğazı çok özledim. Havalimanını bile özledim.

"Taraftarları çok özledim"

Benim Galatasaray'a olan sevgim olmasa belki de bu birliktelik olmayacaktı. Galatasaray önümüzdeki yıllarda dünyanın en iyi kulüplerinden bir tanesi olacak. Taraftarı da çok özledim.

Montreal'den sonra futbolu bırakmayı düşündüm ama kariyerimi Phoneix Rising'de sonlandırdım. Phoneix Rising'de futbolu bırakmış olmaktan gurur duydum. Çünkü biz kulübü satın almadan önce 8 bin kişilik stadyumda dolu tribünlere oynadık. Şu anda da büyütüyoruz zaten stadı. 30 bin kişilik bir stat planımız var. Böyle bir organizasyonun parçası olmaktan gurur duyuyorum.

"Galatasaray'a bir gelir sağlayabilirsek iyi olur"

İmzaladığımız iş birliği anlaşması hem sportif hem de ticari olarak çok önemli bir proje. Biz de kulübümüz Galatasaray'a bir gelir sağlayabilirsek iyi olur. Neden olmasın, hazırlık maçları olabilir. Onların isteği doğrultusunda biz her zaman hazırız.

Senin için hazırladığımız haberler