İspanyol golcü Diego Costa'nın yeni takımı belli oldu

26.06.2022 - 13:14 | Son Güncellenme: 26.06.2022 - 13:26

Transferde adı Süper Lig takımlarıyla da anılan 33 yaşındaki dünyaca ünlü İspanyol golcü Diego Costa'nın yeni sezonda forma giyeceği takım belli oldu.

İspanyol golcü Diego Costa'nın yeni takımı belli oldu

Adı Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'la da anılan Diego Costa, son olarak Fatih Karagümrük ve Ankaragücü'ne yazılmıştı. Brezilya temsilcisinden ayrıldıktan sonra Arap Yarımadası da dahil birçok ülkeden teklif alan Diego Costa tercihini yaptı.

7 Ocak 2022 tarihinde Atletico Mineiro'dan ayrılan tecrübeli forvetin yeni sezonda hangi takımın formasını giyeceği büyük merak konusu olurken, Costa'dan flaş bir karar geldi.

Championship'ten Birmingham ile anlaştı

Akşam'da yer alan habere göre; 33 yaşındaki Diego Costa'nın Championship ekiplerinden Birmingham ile anlaştığı ortaya çıktı. Geride bıraktığımız sezonda ligden düşmekten son anda kurtulan İngiliz ekibi, 2022-23'de hedefi Premier Lig olarak belirledi.

İlgini Çekebilir
Yalancının mumu yatsıya kadar... Diego Costa'nın yalanı ortaya çıktı!
Habere Git

Atletico Madrid 60 milyon Euro ödemişti

Bu bağlamda transfer çalışmalarına başlayan Birmingham'ın Diego Costa ile söz kestiği belirtildi. Atletico Madrid 2018 yılında eski golcüsünü Chelsea'den tam 60 milyon euroya transfer etmiş ancak tecrübeli golcü o tarihten itibaren kariyerinde büyük bir düşüş yaşamıştı.

 

Son olarak forma giydiği Atletico Mineiro'da 19 maça çıkan Diego Costa 5 gol, 1 asistlik istatistik yakalamıştı.

Diego Costa'nın kariyeri

Brezilya asıllı İspanyol dünya yıldızı Diego Costa, Atletico Madrid ve Chelsea ile şampiyonluklar yaşadı. Costa, son olarak formasını giydiği Brezilya'nın Atletico Miniero takımından ocak ayında ayrıldı. Kariyerinde 495 maça çıkan Costa, 186 kez gol sevinci yaşadı, 72 asist yaptı. İspanya Milli Takımı formasıyla 24 kez sahaya çıkan Diego Costa, 10 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler