Diego Costa'yı Brezilya'nın Acun'u uçurdu!

25.08.2021 - 13:20 | Son Güncellenme: 25.08.2021 - 16:12

Beşiktaş ile anlaşamayan Diego Costa, Atletico Mineiro'ya transfer oldu. Golcü oyuncunun transferinde ünlü medya patronu devreye girdi. İşte detaylar.

Diego Costa'yı Brezilya'nın Acun'u uçurdu!

Emrah Karalinç-AJANSSPOR

Transfer döneminde Beşiktaş ile görüşen ancak; kariyerine Atletico Mineiro'da devam etme kararı alan Diego Costa, şu sıralarda fiziksel olarak hazır hale gelebilmenin yollarını arıyor. Diego Costa'nın Atletico Mineiro'daki ilk günlerini sizler için mercek altına aldık.

Diego Costa fiziksel açıdan dipte

Siyah-beyazlılarla anlaşamayan 32 yaşındaki golcü yeni takımındaki antrenmanlarda istekli çalışıyor. Ancak; Diego Costa fiziksel açıdan istenilen seviyede değil. Yaklaşık 8 ay futboldan uzak kalan Diego Costa'nın durumunu Atletico teknik heyeti de yakından takip ediyor.

Profesörden yardım alıyor

Diego Costa'nın fiziksel açıdan kısa süre hazır hale gelebilmek için bir profesörden yardım alıyor. Brezilya kökenli İspanyol golcünün fiziksel olarak hazır hale gelmesinin ancak; 21 Eylül'dek Palmeiras maçına kadar gerçekleşebileceği öngörülüyor. 

Beşiktaş'a gelseydi en az 5 maç oynayamayacaktı

Beşiktaş'la transfer görüşmeleri yapan ve rotasını Brezilya'ya kıran Diego Costa, şayet siyah-beyazlılara transfer olsaydı Süper Lig'de en az 5 maçı kaçıracaktı. Yani Costa; Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Karagümrük, Yeni Malatyaspor ve Antalyaspor maçlarında oynayamayacak ancak; 22 Eylül'deki Adana Demirspor maçında süre alabilecekti.

Bireysel çalışmalar yapıyor

15 yıllık profesyonel futbol kariyerinde toplam 501 maça çıkan ve 191 gole imza atan futbolcu, yeni takımındaki antrenmanlarında topla çalışmalar yapıyor. Costa, topla çalışmaların dışında bireysel olarak da çalışmalar yapıyor. 

Costa ve Hulk yan yana 

Diego Costa, Atletico Mineiro'ya transfer olduğu için memnun. Ayrıca Hulk gibi Brezilya futbolunda hatırı sayılır bir futbolcuyla birlikte oynayacağı için de mutlu. Brezilya basınına bir röportaj veren Costa, "Hulk çok yönlü bir oyuncu. Onun hücumda bir joker karakterine sahip olduğunu düşünüyorum. Elbette takımın yeterince koşması gerekiyor. Benim saha içindeki rolüm belli. Onunla oynayacağım için de mutluyum" diyor.

Diego Costa'yı taşıyan uçak ve zengin duruşu 

Brezilya'da tartışılan konulardan biri de Diego Costa'nın adeta bir 'kurtarıcı' olarak tanıtılması ve golcü oyuncunun ülkeye getirilişinde kullanılan uçağın pahalılığı. CNN Brezilya'nın sahibi Rubens Menin, Costa'nın getirilişinde uçağını kullanıma açtı. 2.2 milyar ABD doları değerinde varlığa sahip olduğu bilinen ve Brezilya'daki televizyon sahipleri arasında en zengin kişi olan Rubens Menin, ultra lüx uçağıyla Costa'ya destek oldu. Menin'in futbola merakı da birçok kişi tarafından biliniyor.

13 yolcu kapasiteli ve neredeyse 12 saatlik uçuş özelliğine sahip; Kanada yapımı bir jet olan Bombardier Global 6000, Diego Costa'yı taşıdı. Şık deri koltukları, yatak olabilen kanepesi, mini mutfağıyla ticari bir birinci sınıf kadar rahat bir araç. Araçtaki Yolculuk sırasında sıcak bir duş alabiliyor olmak da konforun zirvesine taşıyor!

İlk kez Avrupa dışında oynayacak

Son olarak Atletico Madrid forması giyen Diego Costa'nın Atletico'daki performansı merak ediliyor. Oyuncunun gövde gösterisi şeklindeki transferi futbolcuya duyulan büyük güveni gösteriyor. Brezilya basını ise ilk kez Avrupa dışında oynayacak futbolcunun ilk etapta zorlanacağını konuşuyor.

Senin için hazırladığımız haberler