Diego Ribas hangi dünya devinin transfer teklifini reddettiğini açıkladı!

29.11.2017 - 16:25 | Son Güncellenme: 29.11.2017 - 16:25

Diego Ribas hangi dünya devinin transfer teklifini reddettiğini açıkladı!

Diego Ribas, Alman basınına verdiği röportajda flaş açıklamalarda bulundu. Brezilyalı 10 numara, hangi dünya devinin transfer teklifini reddettiğini açıkladı.

2014’te Atletico Madrid’den bonservis bedeli ödenmeden transfer edilen Diego Ribas, Fenerbahçe’de beklentileri karşılayamamış ve 2016’da Flamengo’nun yolunu tutmuştu. Alman Sport Bild dergisine konuşan Diego, Werder Bremen dönemini, Juventus’a transferini ve hangi dünya devini reddettiğiyle ilgili önemli ifadeler kullandı.

Diego, Werder Bremen'in durumuna üzülüyor!

Werder Bremen deyince aklına büyük bir kulüp geldiğini ifade eden 32 yaşındaki oyuncu, “İşte bu yüzden şu anda Werder Bremen’in durumu içimi acıtıyor. Futbolda tabii ki seviyeyi uzun süre aynı yerde tutmak kolay değil. Ama Werder’e ne olduğunu açıklayamam. Çünkü birçok iyi oyuncuyu sattılar. Bu transferlerden iyi para kazandılar. Herhalde hata da burada ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Diego eski kulübünün tekrar yükselmesini istiyor!

Bremen’in her zaman Bundesliga’da ilk 7-8 sırada olması gerektiğini vurgulayan Diego, “Umarım Werder Bremen bu sezon Bundesliga’da kalır ve tekrar adım adım büyük kulüp haline gelir. Televizyonda maçları izlediğimde taraftarların halen stadı doldurduklarını görüyorum. Bu kulüp büyük bir tarihe sahip” dedi.

Ve Diego'nun reddettiği dünya devi!

2006-2009 yılları arasında Werder Bremen forması giyen Diego, 2009 yılında Juventus’un yolunu tutmuştu. Yıldız oyuncu bu transferden önce aldığı sürpriz teklifi de ilk kez açıkladı. O dönem Bayern Münih’ten gelen teklifi reddettiğini söyleyen Diego, “O dönem Werder ile en tepedeydik. 2007’de şampiyon olabilirdik. 2008’de ligi ikinci sırada bitirdik. Bavyeralıların aksine şampiyonluk için o son adımı atamamıştık. Şampiyonlar Ligi’nde oynadık, Almanya Kupası’nı kazandık, UEFA’da finale yükseldik. Almanya’da başarılabilecek her şeyi başardığımı düşünüyorum. Bir değişiklik istiyordum, yeni bir ülke. Bugün olsa yine böyle yapardım” diye konuştu.

Diego Ribas kimdir?

Santos'ta yakaladığı çıkışla ismiden söz ettiren Diego, ilk Avrupa deneyimini henüz 19 yaşında Porta'da yaşadı. Porto'da iki sezonda 59 maça çıkan ve 6 gol kaydeden Diego, 2006/2007 sezonu öncesinde Bundesliga takımlarından Werder Bremen'e transfer oldu. W. Bremen formasıyla kariyerinin altın çağını yaşayan yıldız futbolcu, üç sezonda görev aldığı 121 maçta 52 gol kaydetti. 2009-2010 sezonu başında 24.5 milyon Euro gibi büyük bir bonservis bedeliyle Juventus ile anlaşan Diego, İtalyan temsilcisinde 44 maçta forma giydi ve 7 kez fileleri havalandırdı. Juventus'ta geçirdiği bir sezonun ardından  Wolfsburg formasıyla yeniden Almanya'ya döndü. 2011-2012 sezonu başında Arda Turan'ı da transfer eden Atletico Madrid'e kiralanan Diego, İspanyol temsilcisinin UEFA Kupası'nı kazanmasında başrolü oynayan isimlerden biri oldu.

Fenerbahçe'de ne yaptı?

2014/2015 - 2015/2016 sezonlarında Fenerbahçe'de forma giyen Diego 54 karşılaşmada görev alırken 8 gol, 14 asist kaydetti.

Fenerbahçe serüveninin ardından tekrardan ülkesine dönen 32 yaşındaki yıldız oyuncu kariyerine  şu anda Flamengo'da devam ediyor.

AJANSSPOR

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler