Diego Simeone’den Messi cevabı: Umarım…

21.07.2021 - 18:00 | Son Güncellenme: 21.07.2021 - 18:19

Son dakika haberleri... Atletico Madrid'in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone, Lionel Messi'nin Barcelona'daki geleceğine yönelik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Diego Simeone’den Messi cevabı: Umarım…

AJANSSPOR - HABER

 

2011-2012 sezonundan bu yana İspanya'nın ekol kulüplerinden Atletico Madrid'in teknik direktörlüğünü sürdüren Diego Simeone, Lionel Messi'nin ülkedeki geleceğinden bahsetti. Daha önceki açıklamalarında hemşehrisini destekler nitelikte demeçler veren antrenör, yine Messi'nin La Liga'daki öneminden bahsetti. İşte, Diego Simeone'nin Barcelona'yla ayrılığı kesinleşen Messi hakkındaki açıklamaları...

Simeone, "Umarım Messi kalır..."

1 Temmuz'dan bu yana 'kulüpsüz' statüsünde bulunan Lionel Messi, futbol kariyerine ilişkin son kararını henüz vermedi. Arjantinli yıldız oyuncunun Barcelona'daki geleceği ise belirsizliğini koruyor. Ülke futbolunun önemli ekiplerinden Atletico Madrid'in teknik direktörü Diego Simeone, Arjantinli yurttaşı Messi hakkında AS Gazetesine: "Messi'nin ayrılmasına izin verilemez. İspanya zaten Cristiano Ronaldo'yu kaybetti. Messi'nin kalması gerekiyor. Umarım Messi kalır ve futbolun tadını çıkarmaya devam ederiz. Barcelona'nın Messi'yi takımda tutmak için her türlü çabayı göstermesi gerekiyor" yorumunda bulundu.

"Onları kıyaslamak pek adil olmaz..."

2015 yılında, Messi'nin diğer oyuncularla kıyaslanamayacağını belirten Diego Simeone; bir basın mensubunun 'Maradona mı, Messi mi?' sorusuna şu cevabı vermişti:

 

"Messi ve Maradona farklı dönemlerde ve bölgelerde oynadı. Messi daha golcü ama Maradona sahanın her yerindeydi. Onları kıyaslamak pek adil olmaz ama ikisinin de olağanüstü oyuncular olduğunu ve diğerlerinden farklı olduğunu belirtmeliyim."

9 sezondur Atletico Madrid'le 527 maça çıkan Diego Simeone, 2013-14 sezonunda elde ettiği La Liga şampiyonluğunu geçtiğimiz yıl tekrarladı. Atletico Madrid, 86 puanla şehrin diğer büyük takımı Real Madrid'in 2 puan önünde 'seyirciden yoksun' büyük bir zafer elde etti. 

Senin için hazırladığımız haberler