Dilber Ay nereli, gerçek soyadı nedir, hayat hikayesi nedir?

22.01.2022 - 00:13 | Son Güncellenme: 22.01.2022 - 00:19

Dilber Ay filmi tanıtımı sonrası herkes Dilber Ay nereli, gerçek adı, gerçek soyadı, soyismi, annesi kim, babası kim ve hayat hikayesi gibi aramalar yapıyorlar. İşte detaylar...

Dilber Ay nereli, gerçek soyadı nedir, hayat hikayesi nedir?

AJANSSPOR PLUS

Dilber Ay'ın film tanıtımları sonrası hayat hikayesi merak edilmeye başlandı. Dilbey Ay kimdir, gerçek adı ne ve hayat hikayesi nedir gibi aramalar artmaya başladı. İşte Dilber Ay hakkında merak edilen tüm detaylar...

Dilbey Ay kimdir?

Dilber Ay gerçek adı Dilber Karakaş; 1 Ocak 1956 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. 29 Nisan 2019, Ankara'da hayatını kaybetti.  Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, sunucu ve oyuncu.

Dilbey Ay nereli, gerçek adı ne?

Kureyşan aşiretine mensup olan Ay, 1 Ocak 1956'da Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde Yörük ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kahramanmaraş ilinde ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş'tan önce Ankara'ya, oradan da Bolu-Düzce taraflarına göç ederek yerleşti. Düzce'de okula devam edemeyip 13 yaşında iken yaşlı bir adamla evlendirildi. Evlenmeden önce Düzce'ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti. Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve düzenlenen güzel ses yarışmasında birinci oldu. İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü oldu. Almanya'da iki kere hapis yattı. Flash TV'nin Kadere Mahkûmlar adlı programın sunuculuğunu yapmaktaydı. Hayatı 2021 yılında filme alınacaktır.

Dilber Ay kiminle evlendi, çocuğu var mı ve nerede öldü?

Memleketi Pazarcık, Kahramanmaraş'tan göçerek Düzce'ye yerleşen bir ailenin kızı olan Dilber Ay çok küçük yaşta kendisinden yaşça büyük evlendirildiği bir adamdan iki kız çocuk sahibi olmuştur. İkinci evliliğini 1998 yılında kendisinden 15 yaş küçük İbrahim Karakaş ile yapmıştır. Yaşamını Düzce'de bulunan ikametinde geçiren sanatçı Dilber Ay geçirdiği kalp krizi sonucu 29 Nisan 2019 tarihinde Ankara'daki bir hastanede 63 yaşında hayata veda etmiştir  Cenazesi 30 Nisan 2019'da Düzce'ye getirilerek şehir mezarlığı'nda toprağa verilmiştir.

Dilber Ay'ın hayat hikayesi nedir?

Dilber Ay kendini böyle anlatmıştı; Fakir insanın mutluluğu olur mu canım benim! Sekiz kardeştik, ikisini kaybettim. İlkokul üçe kadar okuyabildim. Sonra zaten everdiler.Yaşlı bir adamla evlendirilmişsiniz. Ailenize bu yüzden kırgın mısınız? Kırgın olsam ne yazar. Adet öyleymiş, elden ne gelir. İki çocuğum oldu. Sonra ayrıldık. Delikanlı kadınım. Mert kadınım. Mahkumlar da çok sever beni. Kaderine mahkum olmuş her mahkum benim evladımdır. Kimler evladım değil? Çocuk tecavüzcüleri, sevgilisi için evladını öldürenler, vatan hainleri... Bunlar asılsın! Sesim yanık, dobra konuşurum. Ondan seviyorlar.

Radyodan gelip köye çadır kurmuşlar. Güzel sesleri dinleyecekler dediler. Amcamın kızıyla kol kola girip gittik. Dinlediler. Birinci oldum. Cehennem yeri. Bizi ahıra bağladılar. Lime lime kestiler etlerimizi. Babam, amcalarım hepsi bir oldu, “Vay sen nasıl türkü söylersin?” diye. Sonra kapandı mevzu. Aradan beş yıl geçti. Benim içimde o ateş hâlâ yanıyor. Radyoya gittim. “Ne olur beni bir kere daha dinleyin” diye yalvarıyorum... Kış günü. Ayağımda kara lastik, şalvarım, başımda atkı... Dilenci zannettiler beni. “Beri git, öte dur” derken içeriden bir adam geldi, “Şu tarihte gel, dinleyelim bir daha” dedi. Gittim, gene kazandım. Ama benim para kazanmam lazımdı. Gazinolarda çalışmaya başladım. Zaten artık boşanmıştım. Çocuklarımın rızkının peşindeydim. Babam kendi ikna oldu. Özür diledi benden, “Kızım ben her şeyi yanlış anlamışım'' dedi.  Heç sorma. Karşıma erotik filmlerde oynayan Dilber Ay isimli bir kadın çıkardılar. Seks yıldızıymış. Halen daha karıştıranlar vardır. Babama, “Kızın böyle filmler yapıyor. Ya öldür ya öldürt, namusunu temizle” demişler. Babam sinemaya gidiyor, bakıyor, “Allah Allah bu benim kız değil” diyor. Zaten af buyurun tuvalete giderken bile gardaşlarım yanımda. Olacak iş mi! (CNN Türk)

Senin için hazırladığımız haberler