Dilek Hemşire hakkında açıklama geldi

31.05.2020 - 01:08 | Son Güncellenme: 31.05.2020 - 01:11

Dilek Hemşire hakkında açıklama geldi

Koronavirüse (Covid-19) yakalanarak 11 Nisan’da hastaneye kaldırılan ve 34 haftalık bebeği sezaryen ile alınan hemşire Dilek Akçabelen vefat ettiği iddiaları üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Yüksek ateş, sırt ve bel ağrısı şikayeti ile 11 Nisan gecesi hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki Dilek Akçabelen, bebeğinin kalp atışları zayıflayınca üç gün sonra sezaryene alındı.

2.5 kilo ağırlığında dünyaya getirdiği oğlunu sadece uzaktan, o da birkaç saniyeliğine görebilen Dilek Hemşire; eşi, kardeşi, anne ve babasıyla görüntülü konuşma yaptı, bebeğini de videoda gördü.

Dünyaya getirdiği bebeğini kucağına alamayan Dilek Akçabelen'in akciğerlerinin iflas ettiği belirtilirken; aranan donörün bulunamadığı ve genç hemşirenin beyin ölümün gerçekleştiği ifade edilmişti.

Sağlık Bakanı Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "DİLEK HEMŞİREMİZİN yakınlarının üzüntüsü dün biraz daha arttı. COVID-19’a karşı yaşam mücadelesini 11 Nisandan bu yana sürdüren Dilek Akçabelen hakkında maalesef, teyit edilmemiş, yanlış bir haber yayıldı. Durumu öncekinden ciddi ama KALBİ HAYATLA BAĞINI HER ŞEYE RAĞMEN KORUYOR" ifadesini kullandı.

İstanbul Tabibler Odası'ndan yapılan açıklamada, "Dilek hemşireyi yitirdik. Hastalığa yakalandığında gebeydi. Bebeği doğdu, yaşıyor ama kendisi Covid-19’a yenik düştü. Üzgünüz. Tüm sağlık çalışanlarımızın başı sağolsun!" ifadesi kullanılmıştı.

İstanbul Tabibler Odası'ndan yapılan yeni açıklamada ise, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dilek Hemşirenin durumu hakkında ''öncekinden ciddi ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor'' açıklamasını yaptı. Dün akşamki yanlış bilgi paylaşımımız için başta ailesi olmak üzere özür diliyoruz. Umudumuzu koruyoruz" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler