Rıdvan Dilmen, Süper Kupa finali için Arabistan'a karşı çıktı "Atatürk" dedi

Orhan Gülek
17.10.2023 - 19:55 | Son Güncellenme: 17.10.2023 - 20:22

Türk futbolunun efsane isimlerinden Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa ile ilgili çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

Rıdvan Dilmen, Süper Kupa finali için Arabistan'a karşı çıktı "Atatürk" dedi

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finali için geri sayım başladı. Son günlerde Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynatma fikri tartışmaları da beraberinde getirirken, ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen bu duruma tepki gösterdi. 

Süper Kupa finalinde Galatasaray - Fenerbahçe derbisi

2022-2023 sezonu şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finali bu yıl her zaman oynandığından farklı bir tarihte gerçekleştirilecek. Dünyanın en büyük derbilerinden birisi olan Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşması Süper Kupa finalinde 7. kez oynanacak. 

Rıdvan Dilmen, Mehmet Büyükekşi'ye katılmıyor

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7. kez oynanacak Süper Kupa finali 2023 yılında aralık ayında oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa'nın 30 Aralık'ta oynanmasının planlandığını açıkladı. Büyükekşi, Süper Kupa finalinin Türkiye’de oynanmayacağını, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Rıdvan Dilmen ise "Süper Kupa, İstanbul Atatürk Stadyumu veya İzmir Atatürk Stadyumu'nda oynanmalı." dedi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi: ''Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması değerli''
Habere Git

"Bu yıl ekonomik düşünülecek bir yıl değil"

Rıdvan Dilmen, konuyla ilgili sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

"Evet! Kulüpler biraz daha fazla kazanabilir. Hatta İspanya ve İtalya süper kupa ve ülkelerinin kupa finallerini Suudi Arabistan'da oynamak için uzun süreli anlaşmalar yaptı. Bizde Kulüpler Birliği ve TFF olarak böyle bir uygulamaya geçebiliriz. Biliyorum, sözlü de olsa Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri TFF'ye tamam demiş! Ancak! Tekrar yineliyorum, bu yıl ekonomik düşünülecek bir yıl değil!"

"Cumhuriyetimizin 100. yılına da bu yakışır"

Süper Kupa gelirlerinin deprem bölgelerine bağışlanması gerektiğini ifade eden Dilmen, "İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda veya İzmir Atatürk Stadyumu'nda Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finali oynanmalı! Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılının son günlerinde TARİHİ BİR HİKAYEYİ kaçırmayalım! Hani özledik ya! Yarı-yarıya tribünleri! İşte fırsat! Hatta! Tüm gelirleri de DEPREM bölgelerine bağışlansın. Cumhuriyetimizin 100. yılına da bu yakışır." dedi.

Fenerbahçe ile Galatasaray taraftarları da Suudi Arabistan'ı istemiyor

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz günlerde son şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasının Türk futbolunun marka değerine katkı sağlayacağını söyledi ancak bu duruma her iki kulübün taraftarları şiddetle karşı çıkıyor. 

Büyükekşi, ekonomik kazanç sağlamak adına böyle bir plan düşündüklerini ancak henüz Suudi Arabistan ile anlaşma sağlamadıklarını da ifade etti. 

Büyükekşi: "Almanya ve İngiltere'de oynamak istedik"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir başka açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi; “Süper Kupa'yı Almanya veya İngiltere’de yapmak istedik. Güvenlik gerekçesiyle iki Türk takımının maç yapmasına izin verilmedi. Hiçbir Avrupa ülkesi izin vermedi. Azerbaycan, 'Gelin biz de yapın' diyor ancak orada da para yok” sözlerini ekledi. 

Senin için hazırladığımız haberler