Trabzonspor - Fenerbahçe maçını Rıdvan Dilmen yorumladı

Feride Kara
24.12.2022 - 20:06 | Son Güncellenme: 25.12.2022 - 00:28

Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Maçın değerlendirmesini TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol'da Rıdvan Dilmen yaptı.

Dünya Kupası arasının ardından Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Maçın değerlendirmesini TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol'da Rıdvan Dilmen yaptı. 

Batshuayi'ye verdiği sarı kart anlamsızdı

İşte Rıdvan Dilmen'in maç yorumları "King'in şutu dışında pozisyon yok. Fenerbahçe daha baskındı sonra oyun dengelendi. Önde baskı yapmak zorundasınız. Baskı yapmak için çok zayıf bir takım yakalamak lazım. Karşında Fenerbahçe varken zor oluyor. Fenerbahçe önde savunma yaptı. Maçta çok kayda değer birşey yok. Hakemi beğendim ama Batshuayi'ye verdiği sarı kart çok anlamsızdı. Herşeye aykırı bir karttı. 

7 dakikada ne oldu ben anlamadım

Şimdi oyuncuyu çıkartmak zorunda yine görür diye. Hamsik ve Valencia ile başlamamanın doğru olmadığını söylüyorum. Valencia mental olarak iyi durumda oynaması lazım. 20'ye yakın faul oldu sanırım.  Çok duruyor oyun baya temaslı. Oyuncuların sahada kalması için uzatmalar oluyor ama 7 dakikada ne oldu ben anlamadım. Nefes almaya bile dakikalar eklenirse ne olur. 

Maçı kulübeler belirleyecek

 İyi futbol yok sertlik var ama 7 dakika uzaması bana biraz garip geldi. Tatsız tuzsuz bir maç.Gazı kaçık gibi. İkinci yarıda teknik direktörlerin maça etki edeceklerini düşünüyorum. Hamsik mutlaka girmeli. Abdülkadir hucüm oyuncusu. Valencia girmeli Fenerbahçe adına. Crespo da değişebilir. Maçı kulübeler belirleyecek. 

Jesus maça çok kötü hazırlanmış

Trabzonspor 2-0 kazandı deseler kimse şaşırmaz ama 11'e 10 kalınca Altay direnemedi. Umut kaçırdı iki tane yediye gidebilirdi. Fenerbahçe oyun disiplininden tamemen koptu. Jesus maça çok kötü hazırlanmış skordan bağımsız söylüyorum. King'in direkten dönen şutu dışında pozisyonu yok. 11'de yanlıştı Valencia'nın olması lazımdı. Dünya Kupası'nda iz bıraktı moralli gitti. 

Crespo'yu çıkarmalıydı

Crespo kart görmedi diyelim ama iyi oynamıyordu. Bugün çok kötü başladı anlamsız bir kart gördü. Jesus'un yapacağı tek şey çıkarması olacaktı devre arasında. Jesus'un farklı oyun oynatma fikrini beğeniyorum. Liderliğini beğeniyorum. Ama maça çok etki etti. Trabzonspor'a değil Jesus'a yazarım bu maçı. 

Jesus sistemle oynadı

Crespo yanlış atıldı demiyorum direk teknik direktöre yazıyorum. Maçı hakeden Trabzonspor'a gelmeden önce Ferdi üç farklı yere gitti. Lincoln iki farklı yerde oynadı. Sistemle oynadı. İnanılır gibi değil. Arda mesela olsa onu sokarsın. Fenerbahçe'nin en büyük farkı kanat bekleri. Rakiplerinden avantajlı kılan Ferdi ve Osayi. Rossi girdikten sonra nereye koyacağımı bulamadım.

Maç farka gidebilirdi

Ofsaytı Osayi'nin omzu bozuyormuş. Avcı Maxi Gomez'i neden çıkardı. Gol atmış rakibe. Devam etmesi lazımdı iş farka gidebilirdi. 3-4 farkı bulabilirdi. Hatta skorda az kaldı maç farka gidebilirdi. Trabzonspor haketti. 

Jesus'un ikramını reddetmediler

Bu maçın kırılma anı devre arasıydı. Jesus'un elinde Mert Hakan, İsmail Yüksek, Zajc varken yapmadı. Değişiklik gerekiyordu. Crespo ve Batshuayi'yi devre arasında çıkarmalıydı kartları vardı. Jesus'un ikramını Trabzonspor ve Abdullah Avcı reddetmedi. 

Trabzonspor ben de varım dedi

İlk yarı tatsız tuzsuz geçti. İkinci yarıda iyi bir performans gösteren Trabzonspor vardı. Ama kırmızı karta kadar vasat bir oyun izledik. Trabzonspor için var olma maçıydı enerjileri düşüktü bu maça kadar. Kadro değişikliği de oldu. Fenerbahçe'yi yenmenin verdiği bir moral olacak. Ben de varım dediler. Okan Buruk oh dedi. 

Bu maçta VAR kayıtlarını merak ediyorum

Trabzonspor haketti net bir skorla kazandı. Fenerbahçe 10 kişi kaldı oyundan koptu. 0-0'a kitlenmiş bir maçı almayı başardı. Bu maçta VAR kayıtlarını merak ediyorum. VAR müdahale etti mi etmedi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi bu konuda konuşuyor. Hakem üç gün önce açıklandı ama 100 kişi Halil Umut Meler derdi. Allahtan maçta bir olay olmadı." 

Senin için hazırladığımız haberler