Rıdvan Dilmen Galatasaray - İstanbulspor maçını yorumladı

25.12.2022 - 20:06 | Son Güncellenme: 25.12.2022 - 21:23

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray, Nef Stadı'nda İstanbulspor'u konuk etti. Rıdvan Dilmen maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol programında yorumladı

Rıdvan Dilmen Galatasaray - İstanbulspor maçını yorumladı

Dünya Kupası'na verilen aradan sonra Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray, Nef Stadı'nda İstanbulspor'u konuk etti. Rıdvan Dilmen maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol programında değerlendirdi. 

Bu ligde olsakta olur olmasakta olur diyorlar

Rıdvan Dilmen: "İstanbulspor sezon başından beri kabullenmiş. Bu ligde olsakta olur olmasakta olur diyorlar. Misafir gibiler. Puan mücadelesi yapmıyorlar. Galatasaray 9 korner attı. İlk 35 dakikada. Bir tanesi gol oldu. Galatasaray favori gibi oynadı puan alma şansı düştü. İlk yarı beklendiği gibi oldu. Sivasspor maçı Okan hocanın aklına 3-0'dan sonra gelebilir. 

Mata'yı izlerken keyif alan biriyim

Galatasaray kazasız belasız geçmek için çok yüksek bir tempoyla başladı. 2-0'a rağmen çok karşılığını alamadılar. Mata'yı izlerken keyif alan biriyim. İstanbulspor çok rahat biraz daha dirençli olmaları lazım. İstanbulspor misafir gibi bu sene. Dün oynanan maç herşeyi değiştirdi. Galatasaray bu maçı önde götürür ve bitirir.

Gomis iyi futbolcu iyi golcü

Gomis çok gol atan bir oyuncu. Çerçeveyi görmese de nerde olduğunu biliyor. İyi futbolcu iyi golcü. Jardel golcü iyi golcü. Tanju Çolak büyük golcü. Gomis ceza sahası takımında görevini fazlasıyla yapıyor. Temposu biraz düşşe de iyi. Abdülkerim'i çok beğeniyorum. Nelsson'un fiziksel bir problemi var gibi görünüyor. 

 Uzatmada 6 dakikayı biraz abartılı buldum

Kazımcan Türk olması sebebiyle mecburen oynattı gibi görünüyor. Boey'de iyiydi. Gomis ve Mertens ikilisi de iyi. Galatasaray beklenen bir skor aldı daha da farklı olabilirdi. Uzatmada 6 dakikayı biraz abartılı buldum. Beş kornerde İstanbulspor için fena değil. Bu istatistikleri alıp atıcam mesela. Pozisyona girmekte önemli.

Kaleci Okan hocası Okan'ı kurtardı

Kaleci Okan hocası Okan'ı kurtardı. Ayağını açarak yüzde 99'luk pozisyonu kurtardı. Ofsaytta yoktu. Şu maç 2-2 bitti diyebilirdik. 4-5'e gidebilecek bir maç. İstanbulspor'un uzatmalarda pozisyonu vardı. İkinci yarıda önde oynayan Galatasaray farklıydı. Gomis müthiş işler yaptı ama yoruldu sadece onu çıkarıp Seferovic'i sokabilirdi. 10 dakika uzattı. 

Uzatmalar bize uymadı

Dünya Kupası öncesinde ne kadar oynanıyordu şimdi ne kadar oynanıyor Türkiye Ligi'nde. Bu araya girilmeden önce ne kadardı. Bunun çıkmasının sebebi vakitten çalma ve oyunda daha çok kalmasını sağlamak. Oynanan süre aynı kaldı. Henüz bize uymadı. 

Mertens bugün en iyi oyuncularından biriydi

35 dakikada Galatasaray adına çok iyiydi. Fiziksel olarak düşmüş olabilir. Yorgunluk olabilir. Ama beklenenden fazla bir düşüş oldu gibi. Mertens bugün en iyi oyuncularından biri oldu. Gomis gol attı iyi oynadı. Hem Kerem hem Rashica hayal kırıklığı yarattı. Son dakikalarda biraz daha geriye çekildi. 

Galatasaray kötü oynadığı maçları da kazandı

Türkiye Ligi'nin lideri Galatasaray 7 gol dışında 1-0 2-0 2-1 kazandı. 2-2 bitse maç bütün oklar Okan hocaya dönebilirdi. Giresun maçından başka anormal bir skor almadı. Galatasaray'ın en önemli artısı kötü oynadığı maçları da kazandı. Mertens ve Gomis gibi oyuncuların skor değiştirmesi önemli oldu. 

Gomis 90 dakika oynamaz

Kötü oynarken kazandığını bilmek önemli ama maksimum bu karardır. Tüm sezon bu şekilde gitmez bir kredisi vardır. Torreira cezalı duruma düştü. İstanbulspor kaybederse bir şey olmaz ama kazanırsa büyük bir durum olabilir. Ronaldo gibi bir oyuncu bile düşüyor fizik olarak Gomis 90 dakika oynamaz. Ama kulübede durur. Icardi geldiği zaman oynamaz ama bekleyebilir. "

Senin için hazırladığımız haberler