Dilmen: "Talisca'nın o parmağını..."

07.05.2017 - 21:42 | Son Güncellenme: 07.05.2017 - 21:42

Dilmen: "Talisca'nın o parmağını..."

Spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 1-1 biten derbi sonrası Ntvspor'da değerlendirmelerde bulundu. Dilmen, çarpıcı tespitlerde bulundu. 

"9 kişi kalmış rakibe 1 puan vermek..."

İlk yarının sonunda 1-0 öne geçti Beşiktaş… 9 kişi kalmış rakip takıma 1 puan veriyorsunuz. Hata arayacak olursak çok ciddi hatalar bulabiliriz. Futbolun içinde her şeyin olacağını, Allah’ın da olduğunu söyleyelim. Tabi ki kader dememek lazım. Hata arayacak olursak çok hata buluruz. Çok kötü oynayan Fenerbahçe’nin atağa çıkayım belki bir tane atarım demesiyle oldu her şey. 1 puan aldılar.

"Gökhan'ı oyuna almak 1-0'ı koruyacağız demektir"

Bu maçın son dakikalarında Şenol hoca neden çıkardı Talisca’yı? Çıkarma. Gökhan’ı da alma oyuna. Gökhan’ı almak demek, biz 1-0’ı koruyacağız demektir. Beşiktaş, 80 ile 90 arası fazla fark bulmadı. Ama 4-0’ı bile bulabilirlerdi. Öyle bir maç oldu. Şenol hoca ve Beşiktaş için tuhaf bir gündü. Beşiktaş maçı 1-0 bitirse hak etti diyecektik. Değil mi? 3-4 haftadır, Beşiktaş’ta sıkıntılar var.

"Başakşehir gol attı anda Beşiktaş golü yemişti"

Bu golü Başakşehir’in attırdığı gol yedirdi. 1 puanlık fark, oyuncuları ve Şenol Güneş’i çok germiş. Maçta 4-0 olabilir dedim hadi Emenike’yi ekleyelim 4-1 olsun. Hiç 16-1 biten Beşiktaş-Fenerbahçe maçı duydunuz mu? Bir sürü pozisyonlar vardı. Beşiktaş, 2 ve 3’ü bulsa daha sakin oynayacaktı. Sorulması gereken, neden 1-1’e gelindiğidir. Başakşehir gol attığı zaman, Beşiktaş golü orada yedi. Psikolojik şartlar yerleşiyor. Normalde Beşiktaş, ligin ortalarında bir maç olsaydı bu kadar geriye yaslanmazdı. Bu tamamen Başakşehir ve psikolojik şartlarla ilgili.

"Talisca çaylak, Quaresma sanatçı gibiydi"

Beşiktaş anlamsız bir şekilde gerilmiş durumda. Hep gergin oynuyorlar. Ama bunlar futbolda var. Ligin rengi farklı bir noktaya gidebilir. Başakşehir hepimizi mahçup edebilir. Artık top Şenol Güneş’te. Mümkün olduğu kadar takımı sakinleştirecek. Yatıştırmak zorunda. Talisca maçı kaldıramadı. Futbol topuyla eğlenen bir oyuncu vardı o da Quaresma’ydı. Bugün sanat yaptı, imrendim. Talisca çaylak kaldı, kayboldu. Hoca orada sakin olacak. 3-0 geriden geldip 4-3 yaptığımız bir maç vardı. Teknik direktör 5 diyordu. Anamız ağlamıştı. Teknik direktörlük zor iş.

"Beşiktaş'ta ciddi bir gerginlik var"

Çok kötü oynayan bir Fenerbahçe, çok tecrübeli bir Volkan vardı. Kjaer de fena değildi. Sağ bek farklıydı. Bu kadar olumsuzluğa rağmen Fenerbahçe adına 1 puan önemli. Şampiyonluk yarışının bir anda seyrini değiştirdi. Beşiktaş, biz bu takımı nasıl yenemedik diye düşünecek. 4 atacağınız maçı 1 puanla kapatıyorsunuz. Son 10 dakika geride oynadı Beşiktaş. Aman gol yemeyelim dediler. Skrtel gitti, Josef gitti. Kırmızı kart gördüler. Git rakip yarı sahaya… Fenerbahçe, hiçbir şey oynamadı. Beşiktaş bu Fenerbahçe’yi yenemedi. 2’yi at işi bitir. Beşiktaş taraftarının da sesi çıkmadı son bölümde. Fenerbahçeliler bağırıyordu. Bu kadar gerginlik var Beşiktaş’ta…

"Bu derbi dünyaya örnek olmalı"

Bugünkü maç dünyaya örnek olmalı. Manchester United ile Bayern Münih maçı vardı. Fenerbahçe’nin net pozisyonu çok az. Futbol tuhaf bir oyun. Fenerbahçe son saniyelerde attı. Bitik de olsa takımını hiç düşünmeyen Salih bir şeyler yapmaya çalıştı. Maçın hakemi de kartlarda yüzde 100 doğruydu. Göstermedikleri de vardı, onlarda ise yanlıştı.

"Beşiktaş, Başakşehir olgunluğunda değildi"

Ligin keyif veren takımı Beşiktaş. Oynadıkları futbola saygı duymak gerek. Beşiktaş Başakşehir’e yenilmeseydi ve bu derbide golü yemeseydi şampiyonluk turu atabilirdi.  Başakşehir olgunluğunda değil Beşiktaş. Antalyaspor maçında takır takır oynadılar. Abdullah Avcı ne yapıyor mesela? Biz görevimizi yaptık demiyor Abdullah hoca. Ben risk alayım, 1 puan yetmez diyor. Santraforunu sokuyor.

"Fenerbahçe Anadolu takımı gibiydi"

Fenerbahçe’nin forvetleri fiyaskoydu. Kontra ataklara çıkan Anadolu takımı gibi oynadı Fenerbahçe. Beşiktaş ise gergin. Takım gerildi. Beşiktaş’ta hoca ortamı sakinleştirecek. Fenerbahçe ikinci yemeye razı oynuyordu. Ama Beşiktaş ikinciyi atmaya gitmiyordu. Fabri de garip şekilde çıktı. Ne diye çıkıyorsun? Gollerin hepsini Beşiktaş attı demek doğru değil. 

"Abdullah Avcı havaya zıplamış olabilir"

Fenerbahçe olduğu için Beşiktaş bu kadar savunuyor. Hocalara da çok fazla yüklenmemek gerek yine de. Beşiktaş, Avrupa’da eskiye bakarsak enteresan şekilde elenmiştir. Romanya’da bir maç vardı mesela. Futbolda bunlar var. Abdullah Avcı, bu sonuçla havaya zıplamış olabilir.

Talisca'nın skandal hareketi hakkında...

O parmağı görmemiş olurlar olur biter. Daha önce de olmadı mı? Video hakem uygulaması gelmesin bu ülkeye. Aman getirmesinler. Volkan Babacan’la ilgili kararı 72 saatte veremediler. 20 saniyede nasıl karar verecekler? Bir şeyler olur merak etmeyin. Volkan Demirel, rakip orta parmak gösterdi 3-4 maç ceza versinler diyor ya… O görüntü buhar olur gider.

"Kulübe ve şahsa göre işler olmaz"

Emenike’nin sahada olmaması lazım. Irkçılık yapan futbolcu sahada olmaz. Volkan 3-4 maç diyor ya. Bir sinema oynanıyor. Sonu belli. Rezalet bir durum var. Şu anda Beşiktaş kulübü Talisca’yı nasıl kurtarırız ona bakacak. Ben TFF başkanlığı peşinde değilim. Spontane gelişti. Önce adalet lazım. Bu Talisca değil, herkesle ilgili. Kulübe ve şahsa göre işler olmaz.

"Başkanlık peşinde değilim, ırkçılık yapan oyuncu..."

Emenike’nin sahada olmaması lazım. Irkçılık yapan futbolcu sahada olmaz. Volkan 3-4 maç diyor ya. Bir sinema oynanıyor. Sonu belli. Rezalet bir durum var. Şu anda Beşiktaş kulübü Talisca’yı nasıl kurtarırız ona bakacak. Ben TFF başkanlığı peşinde değilim. Spontane gelişti. Önce adalet lazım. Bu Talisca değil, herkesle ilgili. Kulübe ve şahsa göre işler olmaz.

"72 saatte yanlış karar verenler, video hakemi getirmesinler"

Beşiktaş Kulübü de iyi çalışıyor. Önce Başakşehir şimdi Beşiktaş… 72 saatte yanlış karar verenler, video hakem uygulamasını getirmesinler. Tosic’te de operasyon olmuştu. Burada da olacak. Ceza verilsin verilmesin konusunda değilim. Adalet olursa fair olursun. İnşallah Volkan yanlış görmüştür.

Senin için hazırladığımız haberler