Rıdvan Dilmen'den Galatasaray, Trabzonspor, Özgüç Türkalp ve Kuntz Yorumu

Akın Ungan
01.10.2022 - 22:13 | Son Güncellenme: 02.10.2022 - 01:35

Rıdvan Dilmen, Galatasaray ve Trabzonspor maçlarından sonra %100 Futbol'da VAR hakemi Özgüç Türkalp, 8 Mart hakem operasyonu ve Tarık Ongun hakkında açıklama yaptı.

Rıdvan Dilmen'den Galatasaray, Trabzonspor, Özgüç Türkalp ve Kuntz Yorumu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Adana Demirspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele 0-0 berabere bitti. Maçın ardından Rıdvan Dilmen, %100 Futbol programında Murat Kosova ile değerlendirmelerde bulundu. Trabzonspor - Kayserispor maçını da yorumlayan Dilmen, penaltı pozisyonu hakkında konuşurken mücadelenin VAR hakemi Özgüç Türkalp'i sert şekilde eleştirdi. Ünlü yorumcu, Türkalp'in 8 Mart hakem operasyonunda Tarık Ongun'un suistimalde bulunduğunu raporlayan kişi olduğunu açıkladı.

"Maçı izlemeyenler çok şey kaybetti"

Rıdvan Dilmen, "8 hafta bitti, tek namağlup takım Başakşehir. Liderlik koltuğuna oturdu. Bu milli ara dönüşü öyle iki maçla açıldı ki... Kazananın lider olacağı maç, ertesi günü derbi... Maçı izlemeyenler şu yorumu yapabilirler; iyi ki de izlemedik. Skora bakıp, iki takım da temkinli oynamış diyebilirler ama çok şey kaybettiler. Çünkü ligimizin standartlarının üstünde bir heyecan ve tempo vardı. Oyunun ikinci yarısının büyük bölümünü Demirspor 10 kişi oynadı." dedi.

"Demirspor hocası santrforsuz da kazanılabilir diyordu"

Adana Demirspor Teknik Direktörü Montella'nın maçtaki planını yorumlayan Dilmen, "Demirspor hocası santrforsuz da kazanılabilir diyordu. Zaten oyunu 60'a kadar götürüp, sonra hamle yapacaktı. Stratejileri belirlediğiniz zaman maç içinde eksik kalmanız, skorlar size hamleleri yaptırmayabilir." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray 2 puan kaybettiğine üzülmeli"

Rıdvan Dilmen, "Demirspor 10 kişi kalmasından dolayı şartlar gereği 1 puana çok sevinmeli, Galatasaray da 2 puan kaybettiğine üzülmeli. Maçın gidişatına baktığınız zaman ikinci yarının başında da Galatasaray ilk yarıdan daha iyi oynuyordu. 2 puak kaybeden Galatasaray'dı." şeklinde konuştu.

"Okan hoca sürekli sağına soluna bakıp ne yapacağız diyor"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un maç içinde yardımcı antrenörlere fazla danıştığını düşünen ve bu konuda başarılı teknik adamı eleştiren Dilmen, "Okan hoca çok fazla yardımcılarıyla istişare ediyor. Valerien Ismael gibi -o kadar olmasa da- çok fazla yardımcılarına bakıyor. Yardımcı antrenör tabii ki sadece yelek taşıyan kişi değildir ama karar verici teknik adamdır. Sürekli sağına soluna bakıp ne yapacağız diyor." diye konuştu.

"Galatasaray'ın en etkili isimleri Kerem'le Yunus'tan çok Sacha Boey'di"

Adana Demirspor'un 10 kişi kalmasının ardından Sarı-Kırmızılılar'ın yapabileceği hamlelerden bahseden Dilmen, "Ben Van Aanholt'u sokardım. 11'e 10 oynanıyor, gitsin kessin ortayı. Galatasaray'ın en etkili isimleri Kerem'le Yunus'tan çok Sacha Boey'di. Rakip onun temposuna uyamıyor çünkü." açıklamasını yaptı.

"Limitleri aştıkları aşikar"

Türkiye'nin Avrupa ligleri ile arasındaki olumsuz farkları konuşan Rıdvan Dilmen, daha önce Ajansspor'da okuduğu bir haberden örnek verdi. Dilmen, "Bu hafta Ajansspor'da okudum, ilginç geldi bana. Süper Lig'de ve 1. Lig'de en az yüzde 50 civarı kulüp lisansları onaysız devam ediyormuş. Bunun anlamı şu mu acaba, limitleri aştı da ondan mı? Aştıkları da aşikar. Yerel lige diyor ki 'sana 4 ay daha müsade' demişler anladığım kadarıyla." dedi.

İlgini Çekebilir
Böyledir Türkiye'de lig... Mayıs, Eylül; Eylül, Kasım oldu!
Habere Git

"Volkan Bayarslan'a verdiler mi, Volkan Bayarslan mı aldı maçı?"

Pazar akşamı oynanacak sezonun ilk derbisi Beşiktaş - Fenerbahçe maçını yönetecek hakem ve TFF'nin yaptığı atamalar hakkında konuşan Rıdvan Dilmen, şunları söyledi: "Yarın oynanacak derbi çok önemli ve ilk derbi. Yapay zekayla Volkan Bayarslan geldi. Volkan Bayarslan'ın ilk derbisi ve 44 yaşında. Fener de Beşiktaş da puan kaybetmemiş bu güne kadar. Ama Volkan Bayarslan'a verdiler mi, Volkan Bayarslan mı aldı maçı? Bence yıllarca görmediler, görmediler ve en sonunda zorla aldı. İyi yönetir, kötü yönetir ona şimdiden yorum yapmam doğru değil. Formda hakemi verdiler."

İlgini Çekebilir
Aslan, 10 Adanalı'ya diş geçiremedi
Habere Git

"Yapay zekasız da yapıyorlar"

Sözlerine devam eden Dilmen, "Fırat Aydınus ve Murat Fevzi, Ömer Faruk Ünal Volkan iyi yönetir dediler. Bakıyorlar, Halil Umut Meler de favori ama Beşiktaş - Başakşehir maçını yönetmiş, elendi. Yapay zekasız da yapıyorlar. Çünkü tecrübeli insanlar. Yaşar Kemal Uğurlu var, Fenerbahçe maçı sonrası Ali Koç zaten ona çok salladı. FIFA hakemlerini zaten eliyorsun o arada." ifadelerini kullandı.

"Geçen hafta Trabzonspor'un Antep maçı tartışmalı"

Trabzonspor'un Kayserispor deplasmanında 2-1 kazandığı maçta verilen penaltı hakkında yorum yapan Dilmen, "İnsanlar adil oyun bekliyor. Geçen sene Trabzonspor ile ilgili gölge etme demiştim. Zaten Trabzonspor iyi takım ve şampiyon oldu. Geçen hafta Antep maçı tartışmalı ki bana göre Gaziantep'in aleyhine verilen penaltı doğru. Ayaktan sekip, el havada. Yine bana göre Gaziantep'in penaltı beklediği pozisyon da penaltı değil. Aynı pozisyon değil. Orada da sekme var ama el açık değil. Ama son dakikadaki de faul." şeklinde konuştu.

"Bir tane VAR hakemi, orta hakemi de yakıyor ligi de etkiliyor"

Trabzonspor maçıyla ilgili konuşmasına devam eden Dilmen, "Bugün ne yaptılar bakın. Hakem Ümit Öztürk. 1-0 Kayseri galip, oyunun sonları gelmiş. (Murat Kosova'ya) Sonra sana geldim, haklı olarak dedin ki Ümit Öztürk devam ettirdi, Özgüç Türkalp VAR hakemi olarak çağırdı. Penaltı dedin. Niye penaltı dedim ben sana. Çünkü ekranlara şunu verdiler. Özgüç Türkalp, Murat Kosova'ya, Rıdvan Dilmen'e, daha da önemlisi Ümit Öztürk'e ne gösterdi? 1-0 maç... Adil oyun diyoruz ya... Bir tane VAR hakemi ne yapıyor şimdi... Orta hakemi de yakıyor, seni de yakıyor. Ligi de etkiliyor böyle şeyler." dedi.

İlgini Çekebilir
Trabzon'da UMUT VAR
Habere Git

"VAR kayıtlarının Cüneyt Çakır'a aktarıldığını rapor eden kişi bu Özgüç Türkalp"

Dilmen, şu açıklamaları yaptı: "Son pozisyonda Trezeguet'e vurduğunu gördük. Ondan önce 2 kez faul yapıyor. Kardeşim Özgüç Türkalp sen neden Ümit Öztürk'e 'Evet burada el var demedin? Bazı şeylerin hesabını yapmak neden problemli? Futbol için çok tehlikeli işler. Şimdi bu Özgüç Türkalp, geçen sezon hakemlerle ilgili verilen kararlar vardı ya (MHK'nın Cüneyt Çakır dahil 13 hakemin görevlerine son vermesi) Galatasaray - Fenerbahçe maçının AVAR hakeminin, MHK'nin Tarık Ongun'un kayıtları dinlediğini, Cüneyt Çakır'a aktardığını rapor eden kişi bu Özgüç Türkalp. Ne zaman etmiş? O maçtan 6 ay sonra etmiş ama... Bir tane şahitlik yaptırmışlar, bu da yazılı ifade vermiş. İki ihtimal var. Ya bu hakemleri bitirin ki görev alın diyorsunuz ya da 'Özgüç Türkalp, sen yalan ifade verdin' deyip, vermeyin. Verirseniz, böyle olur."

"Tarık Ongun bir süistimal yaptıysa, niye o gün vermedin?"

Dilmen, "Sen, Özgüç Türkalp, çağır ve de ki hocam burada var penaltı ama ondan önce de Trezeguet çekiyor ve itiyor. Sonra da adil oyun diyorsun. Nasıl adil oyun olacak? Kayserispor gitti... Yine yenebilirdi Trabzonspor, o ayrı konu. Ümit hocayı da yaktı. Niyetinin iyi olmadığı orada. İşine geleni veriyorsun, öncesini vermiyorsun. O zaman sen de Galatasaray - Fenerbahçe maçı biter bitmez eğer Tarık Ongun bir süistimal yaptıysa, niye o gün vermedin? Beni de arıyabilir? Peki niye bu sezon görev alıyor? Görev alırsa böyle olur." ifadelerini kullandı.

"Kulüp başkanları, Nihat Bey, Servet Bey gelebilirler"

Rıdvan Dilmen "8 Mart diyorlar ama Mart değil, Kasım ayında, Serdar Tatlı'nın gitmek zorunda oluşuyla... Açığım ben, canlı yayında kulüp başkanları, Nihat Bey, Servet Bey gelebilirler. Neden Kasım olduğunu anlatırım." şeklinde konuştu.

"Kuntz meselesinde büyük skandallar var"

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz hakkında açıklama yapan Dilmen, "Kuntz meselesinde büyük skandallar var. Konuşulacak çok konu var ama günü değil. Gündemdekileri de okumuyor değilim. Bir gün günü geldiğinde onu da konuşacağız." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler