Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Kasımpaşa Maçını Yorumladı

Orhan Gülek
29.01.2023 - 19:10 | Son Güncellenme: 29.01.2023 - 22:53

Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 5-1 yendiği maçı yorumladı. İşte detaylar...

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Kasımpaşa Maçını Yorumladı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Süper Lig'in 21. haftasında Kasımpaşa'yı 5-1'lik ezici bir skorla alt etti. Rıdvan Dilmen, TV 8,5 ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında karşılaşma hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Devamlı karşılıklı goller oluyor"

İlk olarak bol gollü geçen bir ilk yarı izlediklerini ifade eden Dilmen, "Fenerbahçe-Kasımpaşa maçını maçtan önce de böyle beklerdin. Kasımpaşa teknik direktör sirkülasyonunu çok yapan bir takım ama oyun değişmiyor. Bir tek Serkan Reçber değişmedi. 0-0 zor bitiyor. Devamlı karşılıklı goller oluyor. Fenerbahçe de hücumlu bir takım, pozisyon da veriyor. Bunun sonucunda ilk yarıda da 3 gol." dedi.

"İlk goller hatalardan geldi"

İlk yarı bireysel hatalara dikkat çeken Dilmen, "İlk yarıda beklendiği gibi hiç sürpriz olmadı maçın gidişatı. Öncelikle Kasımpaşa'nın attığı golde Szalai ile başlayan bireysel hata, Fenerbahçe'nin attığı golde de Kasımpaşa kaptanının bir hatası var. İlk goller hatalardan geldi. İkinci golde de pas zamanlamaları, Ferdi'nin 7-8. hücumunda Enner Valencia'ya çok doğru yere atması, Valencia da çoğu oyuncunun yapamayacağı bir vuruşla öne geçirdi." dedi.

"Valenica'da bir trip var demiştim"

Enner Valenica'nın trip attığını ifade eden Dilmen, "Enner Valenica'da bir trip var demiştim. İlk penaltı kaçtıktan sonra tribünlerin Arda tezahüratından sonra başladı o trip. Ben sezon başında beri 15 tane atmışım dedi penaltı tekrarlanıyor, acıtır. Kaldı ki Arda ve Valencia kardeş sayılır, 17 yaşında evlense Valencia, Arda çocuğu olacak." dedi.

"İrfancan'a tahammülleri yok"

Sarı lacivertli taraftarların da gergin olduğunu ifade eden Dilmen, "Taraftarda 8 yıldır şampiyon olamamanın verdiği bir gerginlik var. İrfancan'a tahammülleri yok. Altay'a şimdili dokunmuyorlar. Hal böyle olunca, oyuncular tecrübeli olmalarına rağmen top almaktan kaçabilir." dedi.

"Tarihinizde yok bu kadar"

Fenerbahçe'nin uzun süredir şampiyon olamamasından kaynaklı bir stres yaşadığını ifade eden Dilmen, "Tabi ki taraftarlık kolay değil. Uzun yıllar şampiyon olamıyorsunuz, tarihinizde yok bu kadar. Ama böyle maç en çok size ihtiyaç olan zaman. Kazanırsa 4 puana düşüyor, ligin bitimine de 16 tane maç var. Bu gerginliğin sadece bugünden değil, Galatasaray'ın önde olması ve uzun yıllardır şampiyon olunamamasından kaynaklı bir gerginlik var." dedi.

"Hoca Arda'nın kendisine bela olmasını istemedi"

Teknik direktör Jorge Jesus'un Arda Güler tercihini taraftar baskısına bağlayan Dilmen "Hocanın Arda Güler'i oynatmasının tek bir sebebi var. Pabuç pahalı dedi hoca. Arda işinin kendisine bela olmamasını ve taraftarla arasını iyi tutmak istedi. 90 artıda takıma bağırması da taraftarın gönlüne girmek için. Kimse bana bir şey anlatmasın." dedi.

"Fenerbahçe'nin zor bir fikstürü var"

Fenerbahçe'nin önümüzdeki haftalarda kritik maçlara çıkacağını belirten yorumcu "Fenerbahçe'nin çok zor bir fikstürü var. Adana Demirspor maçı, Fenerbahçe'nin bu sezon oynayacağı en kritik maç." dedi.

"Penaltı tekrarı doğru"

Fenerbahçe'nin kullandığı penaltı vuruşunda tekrarlama kararının doğru olduğunu vurgulayan futbol adamı "Fenerbahçe'nin ilk golünde penaltı tekrarı doğru. Tartışmasız bir ihlal var." dedi.

"Cüneyt Çakır'ın kadrosu geliyor"

MHK'nin yeni yönetiminde Cüneyt Çakır'ın da rol alacağını söyleyen Dilmen "Hakem camiasının söylediği Cüneyt Çakır'ın kadrosu geliyor. MHK değişiminde umarım doğru araştırılıp doğru yapılmıştır her şey." dedi.

"Arda ilk 11 oynamazsa yayına çıkamam"

Arda Güler'in Adana Demirspor maçında ilk 11 çıkmaması durumunda bunu protesto edip yayına çıkmayacağını söyleyen Dilmen, Murat Kosova'nın "Olur mu öyle şey hocam?" sorusuna "Espri yapıyorum." yanıtı verdi.

"Oynatma da göreyim"

Arda Güler'in performansıyla orta sahada formayı kaptığını belirten Rıdvan Dilmen "Diyelim ki Arda Güler, Adana Demirspor maçında çok kötü oynadı. Konyaspor'a karşı yine oynatacaksın. Çünkü Arda formayı aldı. Sen vermedin ama o çocuk aldı formayı. Haydi şimdi oynatma da göreyim." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler