Rıdvan Dilmen'den Montella'ya övgü, Buruk ve Kartal'a parantez!

Akın Ungan
16.10.2023 - 00:52 | Son Güncellenme: 16.10.2023 - 01:03

Türkiye'nin 4-0'lık Letonya zaferinin ardından eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Vincenzo Montella'yı överken Okan Buruk ve İsmail Kartal'a parantez açtı.

Rıdvan Dilmen'den Montella'ya övgü, Buruk ve Kartal'a parantez!

AJANSSPOR HABER

Türkiye'nin 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Letonya zaferinin ardından, Rıdvan Dilmen sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'yı ve stratejisini öven Dilmen, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hocaları Okan Buruk ile İsmail Kartal'a da ayrı bir parantez açtı.

Stratejik 2 maç oldu

Rıdvan Dilmen, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde son 2 maçta doğru stratejiyle oynadığımızı şu sözlerle ifade etti: "Stratejik 2 maç! Rakipler (Hırvatistan- Letonya) farklı kalitedeler ama her iki maça da 0-0 cepte çıktık. Top bende kalsın ve oyun içerisinde vites arttırmak her 2 maçta da harfiyen uygulandı. Hırvatistan'a attık, tuttuk. Letonya'ya sabırla hücum yaptık. Önce 1-0, sonra Letonya açılınca fark! Teknik heyeti, tüm oyuncuları kutlarım"

Montella'nın doğru stratejisi

Rıdvan Dilmen, Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella'nın Adana Demirspor'dan öğrencileri Yunus Akgün, Samet Akaydin ve Yusuf Sarı'yı kadroya almasının neden doğru olduğunu açıkladı. Dilmen, "Montella eski talebelerini kadroya alırken tabii ki öncelikle verim almayı düşündü! Ama öncelikle Ne istediğini, nasıl bir karakter olduğunu onu tanıyan oyuncularla diğer oyuncuların tanımasını sağladı" dedi.

İlgini Çekebilir
2024 vizesini aldık... Türkiye "İkinci Vatan"da!
Habere Git

En iyisi Kerem Aktürkoğlu

Rıdvan Dilmen, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup maçlarında en iyi performansı gösteren ismin Kerem Aktürkoğlu olduğunu da ifade etti. Kerem, Letonya karşısında Milli Takımımızın 3'üncü golünü kaydetmişti.

Çalhanoğlu kararı doğruydu

Vincenzo Montella'nın, Hakan Çalhanoğlu'nu saha içinde doğru kullanmasına dikkat çeken Dilmen, "Montella'nın taktik-sistem-oyuncu tercihlerinde en önemli kararı Hakan Çalhanoğlu'nu 2 maçtır forvet arkasında oynatması. Daha önce Milli Takımımız'da ve Inter'de savunma önünde 6 numara oynuyordu" dedi.

Okan Buruk ve İsmail Kartal'a parantez

Milli Takım'da performansıyla göz dolduran Barış Alper Yılmaz ve Samet Akaydin için Okan Buruk ve İsmail Kartal'ı kutlayan Dilmen, "Tabii ki sakın atlamayalım! Takımlarında çok az oynayabilen Samet ve Barış'ın fizik olarak iyi durumda oldukları için İsmail Kartal ve Okan Buruk'u kutlarım" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler