Rıdvan Dilmen Beşiktaş - Ümraniyespor maçını değerlendirdi

Feride Kara
30.10.2022 - 18:04 | Son Güncellenme: 30.10.2022 - 19:22

Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, sahasında Ümraniyespor'u konuk etti. Maçı TV8,5 ekranlarında Rıdvan Dilmen Yüzde Yüz Futbol programında yorumladı.

Rıdvan Dilmen Beşiktaş - Ümraniyespor maçını değerlendirdi

Beşiktaş, sahasında Ümraniyespor'u konuk ederken maçı TV8,5 ekranlarında Rıdvan Dilmen Yüzde Yüz Futbol programında yorumluyor. 

Muleka yerine Cenk

Rıdvan Dilmen "Doğal olarak teknik direktör değişikliklerinde motivasyon farklı oluyor. Oyun dizilişinde bir fark yok ancak orta sahayı daha dirençli kurmayı tercih etmiş Şenol Güneş. Cenk Tosun'u zaman zaman solda da kullanırdı. Bu kez Muleka'nın yerine onu tercih etmiş.

Galatasaray maçındalardı

Rosier, Salih ve Gedson sınırda. 3-1 veya 4-1 olursa hoca, Necip'i oyuna alacaktır. Dele Alli'nin de bileğine aldığı darbe soğudukça ağrısı artabilir. Beşiktaş adına 30. dakikadan sonra Galatasaray maçı başlamıştı ancak şimdi bu maça geri dönmek zorundalar.

Allahın tokatı vardır işte böyle pozisyonları gösterir

Hakem konusunda üç farklı hakem var üç farklı maç var. Kartlar başka kararlar başka. Bizim oynadığımız yıllarla aynı. Teknolojiye rağmen farketmiyor. Hakem Almanya'da ben penaltıyı vermem lazımdı diyor. Allahın tokatı vardır işte böyle pozisyonları gösterir ve size üç farklı olayla karşınıza çıkar. Skandal kararlar çıkıyor. Altay - Sakaryaspor maçında saçma sapan bir çizgi çiziliyor. Yüzde 70 insan yüzde 30 teknolojiymiş VAR'da. Hakemlerin kararları herşeyi etkiliyor. Boey haksız yere atıldı. Daha da erken bugün 14. dakikada kırmızı kart görebilirdi. Kamboçya Ligi'nde oynanmıyor. İstanbul'da oynanıyor bu üç maç. 

Cenk'in Valerien Ismael'e sıcak bakmıyordu

Şenol Güneş gelince motivasyon geldi. Sonrasını göreceğiz. Devre arasında üç değişiklik birden yapıldı. Sarı kart sınırında Rosier vardı o da çıktı. Umut Meraş'ın şu an formu derbiye yetmez. Josef merkezdeydi Salih'de öyle. Cenk oynadı Muleka yoktu. Cenk'in Valerien Ismael'e sıcak bakması pek mümkün değildi. Son anlarda oynuyordu. 

Salih'in gelişmesinde Valerien Ismael'in etkisi var

Mert Günok iyi oynadı iki tane de güzel pozisyonu kurtardı. Bu değişikliğin Ersin'de travma yaratmaması lazım. Beşiktaş kazanmayı haketti. Weghorst 6 gole ulaştı. Penaltı kaçırdı diye Cenk attı. Salih'in gelişmesinde Valerien Ismael'in etkisi var. Ümraniyespor'un da işi zor. Stadyumları yoktu. Düşebilir mi en büyük aday olarak gözüküyor ama şansı var tabii ki ama mental olarak havlu atmaması lazım. 

Beşiktaş'ın stopere ihtiyacı var

Cenk'in olması seçenekleri arttırdı. Kontratında ilk 11 çıkma maddesi var haberi doğruysa bu doğru bir durum değil. Cenk'in mutlaka sürekli oynaması lazım. Redmund Ghezzal gelince yedek kalacaktır. Weghorst zaten oynar. Talha'ya rağmen Beşiktaş'ın stopere ihtiyacı var. 

Şenol Güneş ve Fatih Terim ile sportif direktörlük yapmak zordur

Montero Beşiktaş'ın oyuncusu değil. Önde bir problemi yok ama geride sorunları var. Atiba dönebilir. Atiba en formda olduğu dönem Şenol Güneş zamanıydı. Ceyhun Kazancı toplantıdaydı. Şenol Güneş ve Fatih Terim ile sportif direktörlük yapmak zordur. İstemezler. Türk futboluna verdikleri çok şey vardır bu iki isme Türk futbolununda maddi manevi çok şey vardır. 

Senin için hazırladığımız haberler