Rıdvan Dilmen Galatasaray - Giresunspor maçını yorumladı

Feride Kara
13.08.2022 - 22:44 | Son Güncellenme: 14.08.2022 - 00:51

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray sahasında Bitexen Giresunspor'u konuk ediyor. Rıdvan Dilmen maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol'da değerlendirdi

Rıdvan Dilmen Galatasaray - Giresunspor maçını yorumladı

Galatasaray sahasında Bitexen Giresunspor'u konuk ediyor. Rıdvan Dilmen maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol'da değerlendirdi

Dilmen "Gomis'le başlayacağını düşünüyordum. Klasik bir 10 dakika oldu. Beklenen bir başlangıçtı. 10. dakikadan sonra Giresunspor ikinci bölgeden pas yapınca Galatasaray'ı tedirgin etti. Kerem etkili başladı ama kademe ile etkisiz hale getirdiler. Yunus çok çizgide kaldı. Kalitesinin altında kaldı. Büyük bir coşkuyla bekliyor taraftar kolay bir rakip buldu Okan hoca. İki forvetle başlayacağını düşündüm. 

İkinci yarının ilk 10-15 dakikasında gol bekliyorum

Emre ve Oliviera'yı çıkarabilir orta sahadan. Torreira girebilir. Gomis girebilir. Oliviera'nın da sarı kartı var. Seferovic'i arkaya çekmek isteyebilir ama çift santraforla oynayacak. Gomis Seferovic olabilir. Emre Akbaba kalırsa faydalı olur. Oyuncular yeniden dönünce heyecanlı olabilir. İkinci yarının ilk 10 dakikasında baskı bekliyorum. Merkezden sıkıştı Galatasaray. Kanatlardan gelmeye çalıştı tüm ilk yarı. İkinci yarının ilk 10-15 dakikasında gol bekliyorum. 

Okan hocanın baştan son yanlışları vardı

Giresunspor beraberlik iyidir bir tane atarsak iyidir dedi ve yaptı. Teknik olarak orta saha boşluğunu gördük. Okan hocanın baştan son yanlışları vardı. Mertens girdiğinden çok geç kalındı. Çünkü çok fazla oyuncu vardı. 

Kerem çok egoist oynadı

Galatasaray'ın ilk 10 dakika ve Seferovic'in kafası dışında iyi değildi. Kerem çok egoist oynadı. Galatasaray iyi oynamadı genel anlamda. Planlama problemi var. Bir tane oyuncu fazlalık. Ciddi maliyetleri vardı. 4-2-4 olarak başlamalıydı Galatasaray ilk 11'de. 4-4-2 Yunus ve Kerem ile zaten oynayamazsınız. 

Mertens'i haftaya da oynatabilirsiniz

Galatasaray transferde hesapsız bir süreç yaşadı. Torreira'yı her takım alır ama aceleci transferlerde yaptılar. Mertens çok iyi bir transfer ama haftaya da oynatabilirsiniz. Acelesi yok. Okan Buruk bu şişlikte doğru kararlar vermedi. Üç yerli olması için bir yabancı alması lazımdı. Mertens'i almak için. 

Santrafor ve stoper lazım

Fenerbahçe için konuşuluyor ama Galatasaray'ın santrafora ihtiyacı var. Gomis'in form tutma ihtimali yok. Savunmada da stoper lazım. Nelson kalsa da gitse de. 

Okan Buruk ve Jesus'a yazar

Bugün Galatasaray puan kaybeder diye düşünmüyordum. Ama Okan hoca ve Jesus'un taktik ve oyun eksiklikleri puan kayıplarını hocaya yazar. Okan hocada maçın ilerleyen dakikalarında dağıldı. Maçta şuursuz değişikliklere gitti. Mertens yetenekli bir oyuncu olsa da sakatlıkta yaşayabilir. Oynatmaz için acele etmeye gerek yok. Bir sürü transfer oldu. Geçen sene bu sene. 

Senin için hazırladığımız haberler