Rıdvan Dilmen İstanbulspor - Beşiktaş maçını TV8,5 ekranlarında yorumladı

Feride Kara
17.09.2022 - 21:10 | Son Güncellenme: 17.09.2022 - 22:30

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında İstanbulspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelirken maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol'da Rıdvan Dilmen yorumladı

Rıdvan Dilmen İstanbulspor - Beşiktaş maçını TV8,5 ekranlarında yorumladı

Süper Lig'de İstanbulspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelirken maçı TV8,5 ekranlarında Yüzde Yüz Futbol'da Rıdvan Dilmen yorumladı

İlk golü ofsayt gibi gördüm sanki Weghorst'un ayağı biraz öndeydi

Rıdvan Dilmen "Beşiktaş geçen hafta beklemediği bir mağlubiyet aldı. Demorolize olmuş bir durumda olduğunu gördük yöneticilerden gelen açıklamalardan da sosyal medyadan da. Hataların 3 gol getirdiği bir ilk yarı oldu. Beşiktaş daha iyi oynuyor, İstanbulspor çok durağan ama Olimpiyat Stadı'nda da bir durağanlık var. VAR protokolü bu maçtan başlanarak sonraki yıllar için incelenmeli. İlk golü ofsayt gibi gördüm sanki Weghorst'un ayağı biraz öndeydi. Beşiktaş'ın ilk golünden önceki faul de tartışmalı. Ben hakem olsam oynatırım. Zorbay Küçük sadece İstanbulsporlu oyuncunun tabanını gördüğü için verdi faulü.
 Beşiktaş'ın gol yediği pozisyon da tartışmaya açık bir pozisyon olarak görülebilir. Çünkü bir ele çarpma durumu var.

Zorbay Küçük'ün mental desteğe ihtiyacı var

Beşiktaş'ın attığı 2. gol muhteşemdi. İlk yarıyı daha iyi bir maç çıkaran Beşiktaş maçı önde tamamladı. Ersin ve Zorbay Küçük'ü mental olarak problemli gördüm. Zorbay hoca genç yaşta büyük bir çıkış yaptı, çapraz bağları koptuktan sonra dönüşü çok kötü oldu ve art arda yanlış kararlar verdi. İki kere pratik sınavını da geçemedi. Kendisinde büyük bir mental çöküş var. Zorbay hocanın mental desteğe ihtiyacı var. İyi bir hakem olmak üzereydi, sakatlık üstüne FIFA testlerini geçememesi büyük bir mental düşüşe sebep oldu. Josef'e sarı kart vermesi çok yanlış bir karardı.

Ersin'i 2 hafta oynatmayarak Beşiktaş kaybetti

Rıdvan Dilmen: Beşiktaş 10 gol yedi. 7 tanesini ise 2. yarı yedi. Beşiktaş oyunu genelde saha içinde kaybetmiyor saha dışı müdahalelerle kaybediyor. Ersin'i 2 hafta oynatmayarak Beşiktaş kaybetti. Beşiktaş kendi kendine puan kaybediyor. N'koudou neden çıktı anlamadım geçen hafta nasıl çıkmamasını anlamadıysam bu hafta da çıkmasını anlamadım. Valerien Ismael tepki almamak için Necip'i oyuna almadı. Böyle teknik direktörlük olmaz. Beşiktaş takımının antrenörü olarak baskıyı kaldıramamak olmaz.

Neden Cenk'i alıp öndeyken sistemi bozuyorsun?

Ersin'in yedek kalması tamamen sözleşmeyle alakalı Çağlar'ın yedek kalmasıyla aynı durumda. Ersin 2 hafta yedek kalacak kaleci değil. Yönetim bazı şeyleri sorgulamalı. Hocaya sorulmalı. Neden biz ikinci devrede hep gol yiyoruz diye sorulmalı. Beşiktaş ikinci yarıda çift santrafora döndü ve orta sahada baklava düzenini kullandı. Bu şekilde Redmond'un özelliklerini de kaybetti. Neden Cenk'i alıp öndeyken sistemi bozuyorsun? Eğer oyuncu kapris yapmasın diye oyuna alıyorsan burada büyük bir sorun var demektir.

Kendinizi bir sorgulamanız gerekir

Welinton bence takımın 1. stoperi ama yerli kuralından dolayı oynayamıyor. İlk golde doğru bir faul yaptı ama doğru bir baskı yapamadı. 2-1 öndeyken stoperlerin önde basmaması lazım. Evindeysen ve maç 0-0 ise bunu yapabilirsin. Ama deplasmanda daha temkinli oynamak lazım. Cenk'i oyuna sokmasının ve Necip'i oyuna almamasının taktikle hiçbir alakası yok. Tamamen tepki almamakla alakalı. Beşiktaş daha frikik golünü yemeden İstanbulspor Beşiktaş yarı sahasını rahat rahat geçmeye başlamıştı. Siz Alanya, Karagümrük, Sivas, Başakşehir ve Ankaragücü maçının ikinci yarısını ya berabere ya mağlup kapatıyorsanız kendinizi bir sorgulamanız gerekir

Oyuncu değiştirmek kanun mu?

Oyuncu değiştirmek kanun mu? Gerekirse oyuncu değiştirilmeden devam edilebilir sonuç olarak haftada bir maç oynuyorsun. Sanma ki 2-2 Beşiktaş'ı canlandırdı. Aslında İstanbulspor şok yaşadı durumun 2-2 olduğu için ve Beşiktaş'ı kendi sahasında beklemeye başladı. N'Koudou'nun golde direkt olarak vuruş yapmasında da bir problem var. 4 kişi orada frikiği müzakere ederken N'Koudou gelip ben vuracağım dedi ve N'Koudou topa vururken çift vuruş olduğunun farkında değildi. Çünkü hakemin çift vuruş işaretini görmedi. Bu gol N'Koudou'ya değil İstanbulspor'un kalecisine yazılır.

Valerien Ismael problem çözemiyor, problem yaratıyor

Bugün hakemin ilk yarıdaki performansını beğenmedim, Beşiktaş taraftarının da bu 2. yarıları hak etmediğini düşünüyorum. Valerien Ismael problem çözemiyor, problem yaratıyor. Galatasaray maçın son dakikalarında 4 maç kazandı. Bunu oyuna giren oyuncularla yaptı. Beşiktaş ise oyunu ikinci yarılar kaybediyor. Çünkü oyuncu değişiklikleri yanlış. Değişikliklerin yaramadığı tek takım. Fenerbahçe de bu haftaki Avrupa maçında doğru değişikliklerle 2-2'yi yakaladı. Beşiktaş'ın 13-14 kişilik güçlü bir kadrosu var. Oyuncular sağlıklı bir şekilde devam ediyorsa takım bozulmamalı. Tepki çekeceğim, o kapris yapacak diye oyuncu değişikliği yapılmaz.
 
 
 
 
 
 
 

Ismael'in oyun görüşünün iyi olduğunu düşünmüyorum

Valerien Ismael'in oyun görüşünün iyi olduğunu düşünmüyorum. Tamam iyi antrenman yaptırıyor, coşkulu, takımı sahipleniyor ama oyun görüşünün iyi olduğunu düşünmüyorum. Rakip takım teknik direktörleri Beşiktaş'a karşı kaleye vurun yeter mantığında yaklaşıyor. Çünkü bir şekilde gol oluyor. Kale de sıkıntı var ama eldeki kaleciyi de kaybetmemek gerekiyor. İyi kaleci kötü gol yer sözü saçmalıktan ibaret. İyi kaleci sezonda 1-2 tane hatalı gol yer. Beşiktaş'ın yediği gol istatistiği bırakın Türkiye'yi Avrupa'da yoktur.

Senin için hazırladığımız haberler