Fenerbahçe Koçu Dimitris Itoudis EuroLeague'in Sistemini Eleştirdi

14.04.2023 - 18:23 | Son Güncellenme: 14.04.2023 - 18:58

EuroLeague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun koçu Dimitris Itoudis dün oynanan Kızılyıldız maçının ardından ligin sistemini sert bir dille eleştirdi.

Fenerbahçe Koçu Dimitris Itoudis EuroLeague'in Sistemini Eleştirdi

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'in 34. haftasında Fenerbahçe Beko deplasmanda uzatmalara giden maçta Kızılyıldız'a 91-89 mağlup olsa da Olympiakos'un Cazoo Baskonia'yı mağlup etmesinin ardından play-off'a katılmayı garantiledi.

"Taraftarlar EuroLeague'i seviyor"

Fenerbahçe Beko Baş Antrenörü Dimitris Itoudis maç sonunda Telegraph'a konuştu. Yunan koç "EuroLeague’in çok rekabetçi bir lig olduğunu defalarca söyledim. Herkes izlemeyi seviyor. Kızılyıldız’ın ABA maçlarını izledim fakat o maçlarda salonun yarısı boş. Baskonia ile, Maccabi ile oynadıklarında ise salon ağzına kadar dolu oluyor. 10 gün önce Galatasaray ile oynadık, Beşiktaş ile de oynadık ve salonumuzun yarısından fazlası boştu. Bunu taraftarlar açısından konuşmuyorum fakat EuroLeague’in sevildiği bir gerçek. Seviyesini biliyorlar fakat kalitenin da farkında olmaları gerekiyor." dedi.

"NBA ilgi çekici bir şey ekledi"

NBA'e getirilen play-in sisteminin ligin marka değerini arttıran bir hamle olduğunu söyleyen Itoudis "Başlangıçta 16 takım vardı ve sekizi playoffa gidiyordu, bu %50'ye denk geliyor. Bunu dünyanın en iyi ligi NBA ile kıyasladığımızda ise orada 30 takımın 16’sı playoff'a katılıyor, bir de play-in var. Taraftarlar için ilgi çekici bir şey eklediler." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
F.Bahçe play-off'u garantiledi! işte olası rakipler...
Habere Git

"Play-in istiyoruz"

EuroLeague'de play-off'a katılan takım yüzdesinin düştüğünü vurgulayan başarılı koç "Burada ise biz lige iki takım daha ekledik fakat hala sekiz takım playoff'a katılabiliyor, oran %50’nin bile altına düştü. Belki bunun hakkında konuşmak şu anki durumumuzda adil olabilir. Beşinci miyiz, altıncı mıyız, yedinci miyiz, sekizinci miyiz? Bahsettiğim şey bu değil, genele bakıyorum. Koçlar olarak bir birliğe davet edildiğimizde fikirlerimizi sunuyoruz ve birçok düşünce ortaya çıkıyor. Söz hakkımız olsun istiyoruz. Play-in turnuvası istiyoruz." dedi. 

"Futbolda bile yarı finaller iki maç üzerinden oynanıyor"

Final Four'daki tek maç sistemini eleştiren Fenerbahçe Beko koçu "Artık çok daha değişik bir sistem var, play-off oynuyoruz, sonrasında yalnızca bir maç ile şampiyon belli oluyor. Futbolda bile yarı finaller iki maç üzerinden oynanıyor. Defalarca Final Four gördüm. Mükemmel bir organizasyon fakat daha detaylı düşünmemiz gerekiyor. Birlikte 'rekabetçiliği arttırmak için neler yapılabilir' bunu tartışmamız gerekiyor." dedi.

Play-in sistemi nedir?

NBA 2019-2020 sezonu itibari ile play-in sistemine geçiş yaptı. Bu sisteme göre konferanslarını ilk 6 sırada bitiren takımlar doğrudan play-off'lara katılırken, sezonu 7-8 ve 9-10. sırada bitiren takımlar eşleşiyor. 7-8 eşleşmesinde tek maçı kazananlar play-off'ta 7. sırayı alırken, 9-10 eşleşmesinin galibi ile 7-8'in kaybedinin oynadığı maç 8. sıradan play-off'a katılacak takımı belirliyor.

İlgini Çekebilir
Panathinaikos'un 2 galibiyeti silinecek
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler