Dimitris Itoudis: "Kısıtlı zaman içinde belirli şeyleri inşa edeceğiz"

Eren Tuncay
05.10.2022 - 17:11 | Son Güncellenme: 05.10.2022 - 17:16

Son dakika haberleri.... Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, EuroLeague'deki Bayern Münih maçı öncesi konuşarak kısıtlı zamana vurgu yaptı.

Dimitris Itoudis: "Kısıtlı zaman içinde belirli şeyleri inşa edeceğiz"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Beko, EuroLeague'i Bayern Münih deplasmanında açacak. 6 Ekim Perşembe günü saat 21:30'da oynanacak mücadele S Sport ve S Sport Plus'ta canlı yayınlancak. Maç öncesi başantrenör Dimitris Itoudis konuştu.

"Savunmada gelişim var"

Fenerbahçe'nin savunmada gelişim gösterdiğinin altını çizen tecrübeli koç, “Sakatlıktan dönen bazı isimlerimiz var. Booker idmanlara başladı, Jekiri de ilk lig maçında oynadı. Bjelica’nın dönüşünü bekliyoruz. O da iyi yolda ilerliyor ve yarın (bugün) takımla idman yapabilecek gibi gözüküyor ama göreceğiz. Zamana ihtiyacımız var ancak daha fazla oyuncuyla çalışabildiğimizi söyleyebilirim ve bu her zaman önemlidir. Bu bir açılış maçı olacak ve biz de takım olarak doğru kimliği oluşturmaya, ilişkiler üzerine bir takım inşa etmeye ve sistemimizi anlamaya çalışıyoruz. Ancak özellikle savunma tarafında gelişim gösterdiğimizi söyleyebilirim.” dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Beko sezonu iki eksikle açıyor
Habere Git

"Kısıtlı süremiz var"

Itoudis'in EuroBasket sebebiyle takıma geç katılmasıyla oyuncuların koçla bir arada geçirdikleri süre normale göre düşük kalmıştı. Itoudis konuyla ilgili, “Bahçeşehir Koleji ile oynadığımız maçın üçüncü çeyreği, mücadele edebilen bir takım olduğumuzu gösteriyordu. Münih’e gitmeden önce bir idmanımız daha var. Zaman ne yazık ki bizim dostumuz değil. Kısıtlı süre içerisinde belirli şeyleri inşa etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Yetenekli oyuncu grubu var, zaman lazım"

Fenerbahçe Beko'da kaptan Melih Mahmutoğlu ise, “EuroLeague’de ilk maçımıza çıkıyoruz. Hem sakatlıkların hem de Avrupa Şampiyonası’nın etkileri nedeniyle halen zamana ihtiyacımız var. Ancak eksiklerimizi mücadele ve yüksek enerji ile kapatmaya çalışacağız. Yeni bir koçumuz ve çok yetenekli bir oyuncu grubumuz var. Takım olarak yapabileceklerimize inanıyoruz. Adım adım gideceğiz. Sezonun bu bölümünü oyunumuzu geliştirerek ve kazanabileceğimiz maksimum sayıda maç kazanarak geçmek istiyoruz. Bayern Münih çok sert ve iyi bir takım. Onlar da sezonun ilk maçında evde oynamanın avantajını kullanmaya çalışacak. Kendi liglerinde iki maça çıktılar ve bu onlara hazır olma anlamında bir avantaj sağlayabilir. Galibiyet için mücadele edecek ve sezona en iyi şekilde başlamaya çalışacağız.” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler