Fenerbahçe Beko'da Dimitris Itoudis, Valencia maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
21.10.2022 - 00:44 | Son Güncellenme: 21.10.2022 - 00:50

EuroLeague’in 4. haftasında Valencia'yı 79-77 skorla mağlup ederek 4'te 4 yapan Fenerbahçe Beko'da başantrenör Dimitris Itoudis maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe Beko'da Dimitris Itoudis, Valencia maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Turkish Airlines EuroLeague'in dördüncü haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında ağırladığı Valencia Basket'i 79-77 mağlup etti ve EuroLeague'e 4'te 4 ile başlamış oldu.

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Beko’da başantrenör Dimitris Itoudis açıklamalarda bulundu.

"Savunma ve oyunumuz çok iyiydi"

İlk olarak taraftara teşekkür eden Itoudis "Öncelikle takımı galibiyetten ötürü tebrik ederim. Üçüncü çeyrekte aslında nasıl oynamamız gerektiğini görmüş olduk. Valencia'nın yaratıcığına son verdik. Farklı savunma şemalarıyla geldik. Savunmadan sayı üretmeyi başardık. İlk yarı çok sayı kaçırdık. Daha sonra üst üste atışlarla öz güven ve rahatlama geldi, öne geçtik. Üçüncü çeyrek açısından çok iyiydik. Sonuna kadar da böyle gidebilirdi. 34 sayı çok fazla şey söylüyor ama üst üste bazı hatalarımız oldu. Maçın sonuna doğru yine de mola almadım. Savunma ve oyunumuz çok iyiydi. Valencia'yı da tebrik ediyorum ama 12 asiste onları bırakmayı başardık. Bugünün de en önemli faktörü buydu. Hem takıma hem de taraftarlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Sayı buldukça, savunma arttıkça, özgüven geldi"

Valencia'yı iyi analiz ettiklerini dile getiren Yunan başantrenör, "Bu maçta aslında duruşumuz test edildi. Biz de dik durduk. Kazanmayı başardık. Bizim açımızdan da iyi bir deneyim oldu. Soyunma odasında konuştuklarımızı tam olarak burada söylemem ama bazı klipler izledik. Valencia'nın rahat olduğu anda ve Anadolu Efes'e karşı yaptıklarına baktık ve bizim nasıl oynamamız gerektiğini konuştuk. Savunma açısından farklı şeyler yapmamız gerektiğini konuştuk. Oyuncuları tebrik ediyorum. Büyük efor sarf ettiler. Sayı buldukça, savunma arttıkça, özgüven geldi." dedi.

"Hiçbir şey kazara olmuyor"

"Nigel Hayes ve Johnathan Motley ikinci yarının tamamında oynadı. Bu akışta verdiğiniz bir karar mıydı?" sorusunu cevaplayan Dimitris Itoudis "Kesinlikle öyle. Neler olduğunu izleyip o anda karar veriyoruz. Uzunlar devredeydi. Metecan Birsen'den de faydalandık. Wilbekin'i dinlendirdik. Hiçbir şey kazara olmuyor. Kapalı kapılar arkasında çok şey çalışıyoruz. Kamera önüne geçince de en iyimizi göstermeye çalışıyoruz." dedi.

"Sevmek ve ekstra efor koymak çok önemli"

Nigel Hayes-Davis performansına da değinen Itoudis, "Bu aslında neden onu seçtiğimizin bir göstergesi. Çok pozisyonda oynayabilen bir oyuncu. İşini çok severek yapıyor. Bugünde çok fazla alanda ve pozisyonda oynadı. Çok zorlandığı anlar oldu ama aynı zamanda çok fazla şey de yaptı. Aynı şekilde Metecan'da da bu potansiyel var. Sevmek ve ekstra efor koymak çok önemli. Mesala Nigel, Asvel maçı sonrası tekrar şut atmaya başladı. Kazanmak kamera önünde oluyor ama asıl ödül kamera arkasında oluyor." diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler