'Dinlenme lüksü yok' denilirken neden yedekte? Taylan Antalyalı...

05.03.2021 - 09:01 | Son Güncellenme: 05.03.2021 - 13:55

Galatasaray haberleri... Galatasaray forması giyen Taylan Antalyalı, son haftalarda ilk 11'de yer bulamamaya başladı. Futbolseverler, Fatih Terim'in daha önce, 'Dinlenme lüksü yok' diyerek övdüğü Taylan Antalyalı'nın yedek kalma sebebini araştırıyor. Peki, gerçek neden ne? İşte Taylan Antalyalı gerçekleri...

'Dinlenme lüksü yok' denilirken neden yedekte? Taylan Antalyalı...

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da forma giyen Taylan Antalyalı, Fatih Terim'in prenslerinden biri pozisyonunda. Fakat; Taylan Antalyalı son dönemlerde 11'e giremiyor. Peki Taylan Antalyalı neden 11'e alınmıyor? Detaylar haberde...

4 maçta 28 dakika şans bulabildi

Taylan Antalyalı, Süper Lig'deki son 4 maçta sadece 28 dakika süre aldı. Kasımpaşa ve Ankaragücü maçlarında şans bulamayan Taylan, Alanya’da 11 dakika, Erzurum maçında 17 dakika sahada kaldı.

Sakatlık teşhisi

Skorer'in haberine göre; Taylan Antalyalı'nın yedeklerde olmasının ana nedenlerinden biri bu sezon sürekli 11'de oynayan ve buna bağlı olarak kasık ağrılarından şikayetçi olan futbolcuda pubis başlangıcı tespit edilmesi. Taylan, son haftalarda yedek kaldığı maçların ardından bu tarz problemleri de yaşamamaya başladı. 

A Milli Takım kadrosuna alınmasını bekliyordu

Fenerbahçe derbisinden sonra ligde bir daha ilk 11 yüzü görmeyen 26 yaşındaki futbolcu, Alanyaspor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası maçında son kez 11’de saha çıkmış ve kötü performansı yüzünden kenara alınmıştı. Kamuoyunun uzun süredir A Milli Takım’a alınmasını beklediği Taylan’ın kulübeye çekilmesiyle ilgili diğer gerekçeler ise şu şekilde: 

Pas hataları

Ligde Fenerbahçe derbisinde son kez ilk 11’de yer alan Taylan, kupada da elendikleri Alanya maçında 11’de forma giymişti. Taylan’ın kulübeye çekilmesinde pas hataları ve riskli oyununun da önemli bir etken olduğu belirtildi.

Gedson faktörü

Portekizli futbolcunun ara transferde kiralanması ve kadroya hızlı bir giriş yapması en fazla Belhanda’yı vurmuş gibi gözükse de Taylan da bu durumdan önemli ölçüde etkilendi.

Etebo öne çıktı

Nijeryalı futbolcu orta sahadaki defansif özellikleriyle Taylan’ın önüne geçti. Fatih Terim’in son dönemde 6 numarada sürekli Etebo’yu tercih etmesi dikkat çekti.

Taylan Antalyalı'nın Galatasaray'a maliyeti ne kadar?

Erzurumspor'da oynadıktan sonra 2019-20 sezonunda transfer edilen futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalanmıştı. 4 milyon TL imz parası ödenen futbolcuya, geçen sezon 2 milyon TL sabit transfer ücreti verildi. Bu sezon 2.2 milyon TL, gelecek sezon 2.5 milyon TL kazanacak olan Taylan, 2022-23 sezonunda ise 3 milyon TL sabit transfer ücreti alacak.

Senin için hazırladığımız haberler