Diriliş: Arda Turan

26.12.2020 - 21:59 | Son Güncellenme: 26.12.2020 - 22:03

Galatasaray haberleri... Geçen sene, Galatasaray'a gelmek için Başakşehir'le sözleşmesini fesheden ama istenmeyen adam olan Arda Turan, yazın teknik heyetin ısrarlı isteği üzerine kadroya katılmıştı. Birçoklarının "Artık bitti" olarak yorumladığı Arda, formasının hakkını verdi ve adeta küllerinden doğdu. İşte detaylar...

Diriliş: Arda Turan

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan atmaya, coşturmaya, kazandırmaya devam ediyor. Geçen sezon ocak ayında başlayan süreçten bugün çok büyük bir değişim yaşandı. Ocak ayında bonservisi elinde olmasına rağmen, teknik direktör Fatih Terim ısrarla istemesine rağmen transfer edilmeyen Arda Turan, sezonun ikinci yarısında boşta kalmıştı.

Çalışmayı bırakmadı

O boşlukta mental olarak zor bir süreç yaşasa da kendisine söz veren milli futbolcu özel çalışmalarla kendini gelecek sezona hazırladı. Kilo verdi, kaslarını geliştirdi, tempo kazandı. Yeniden meydan okumak istiyordu.

"Çok şükür bana bir ömür yeter"

Ama yaz döneminde de transfer olacağı da kesin değildi. Hatta 17 Temmuz 18 Temmuz'a bağlayan gece Galatasaray formalı fotoğrafını paylaşarak "Çok şükür bana bir ömür yeter" paylaşımıyla Galatasaray'a dönüş konusunda o an itibarıyla olumsuz gelişmeler yaşandığının sinyalini verdi. Sonrasında teknik heyet Arda ısrarında kararlı bir duruş sergiledi. 

5 Ağustos'ta yuvaya dönmüştü

Nihayetinde 5 Ağustos'ta Arda kendisini yuvasına döndüren imzayı atarken başkan Mustafa Cengiz de "Teknik ekibin yazılı ve ısrarlı isteği üzerine Arda Turan ile anlaşmaya vardık" ifadesini kullanmıştı. Arda formayı yeniden geçirdikten sonra formanın hakkını şu ana kadar fazlasıyla verdi.

Koronaya yakalanmasına rağmen

Beklenilenden çok daha az sürede maç temposunu yakalayan Arda Turan, Süper Lig'e ilk 11 oyuncusu olarak başladı. Sivasspor deplasmanında Galatasaray formasıyla yeniden golle tanışan kaptan koronavirüse yakalanıp iki hafta sahalardan uzak kalmasına rağmen çok çabuk toparlandı.  Göztepe maçıyla yeniden 11'e dönen Arda üst üste iki maçta gol kaydetti ve bu sezonki gol sayısını 3'e yükseltti.

Sözleşme otomatik uzayacak

Galatasaray'a bir artı bir yıllık imza atan Arda Turan'ın sözleşmesi maçların yarısından fazlasında 11 oynarsa otomatik uzayacak. Kaptanın sözleşmesi şu şekildeydi:

Net 4 milyon TL kazanıyor

"Profesyonel futbolcu Arda Turan ile 2020-2021 sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşma gereği Şirketimiz futbolcuya net 4.000.000 TL tutarında sabit transfer ücreti ödeyecektir. Buna ek olarak, 2020-2021 sezonu içerisinde futbolcu A Takım’ın UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Süper Lig müsabakalarının toplamının yarısından fazlasında ilk 11’de başlaması halinde, futbolcunun sözleşmesi bir sezon için uzayacaktır. Bu durumda futbolcuya 2021-2022 sezonu için net 5.000.000 TL sabit transfer ücreti ödenecektir."

Senin için hazırladığımız haberler