Süper Lig'e Türk Dizileri Modeli. Yasak Elma, Camdaki Kız, Üç Kızkardeş...

Akın Ungan
16.06.2022 - 13:13 | Son Güncellenme: 16.06.2022 - 16:48

TFF'nin tek başkan adayı Mehmet Büyükekşi, "140 ülkeye dizi satıyoruz. Maçlarımızı neden satmayalım" dedi. Büyükekşi'nin dizi benzetmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Süper Lig'e Türk Dizileri Modeli. Yasak Elma, Camdaki Kız, Üç Kızkardeş...

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'in yurt dışında satılabilir bir ürün olabilmesi için Türk dizilerini örnek gösterdi. Büyükekşi'nin bu örneği sosyal medyanın da dikkatini çekti ve sayısız tweet atıldı.

Büyükekşi: Dizimiz satılıyor maçımız da satılır

Büyükekşi, genel kurulda yaptığı açıklamada, "140 ülkeye dizi ihracatı yapıyoruz niye maçlarımızı satamayalım? Dışarıda Türk dizileri büyük ilgi görüyor, benzer şekilde futbolumuzun da dünyada ilgi görmesini hedefliyoruz. Yayın ihalesi gelirlerinden hepimiz şikâyet ediyoruz ama ürünün gelirini arttırmak elimizde. 140 ülkeye dizi ihracatı yapan bir ülkeyiz. Amerika'dan sonra ikinci sıradayız. Dizimizi satabilirken maçımızı neden satamayalım? Bunun için çabalayacağız..." dedi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi'den kulüplere yabancı sayısı müjdesi!
Habere Git

Yasak Elma, Üç Kızkardeş, Camdaki Kız

Bu örnekten sonra sosyal medyada Türk futbolu ve Türk dizilerine dair sayısız paylaşım yapıldı. Ünlü sinema yazarı Uğur Vardan, "Diriliş Süper Lig" tweet'ini atarak, en dikkat çekici özeti yapan isimlerden biri oldu. Sosyal medyada Süper Lig için Diriliş Ertuğrul dışında, Yasak Elma, Arka Sokaklar, Muhteşem Yüzyıl, Medcezir, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Üç Kızkardeş gibi bir çok dizi üzerinde espri üretildi.

Senin için hazırladığımız haberler