Dişi Fatih Terim'in görevine son verildi

Özgür Koç
26.02.2024 - 10:13 | Son Güncellenme: 26.02.2024 - 10:38

Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol Kulübü, ligin tek kadın antrenörü olan ‘Dişi Fatih Terim’ lakaplı basketbol takımı başantrenörü Selen Erdem’le yollarını ayırdı. İşte detaylar...

Dişi Fatih Terim'in görevine son verildi

AJANSSPOR - HABER

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol Kulübü, saha kenarındaki tavırları, oyuncularını yüreklendiren konuşmaları, vücut dili ve mimikleri ile Fatih Terim'e benzetilen başantrenör Selen Erdem ile yolların ayrıldığını açıkladı. 

"Kalbimizdeki yeri her zaman aynı olacaktır"

Kulüpten yapılan açıklamada, "Kıymetli hocamız Selen Erdem ile karşılıklı anlaşma sağlayarak sözleşmemizi feshetmiş bulunuyoruz. Bugüne kadar verdikleri emekler için çok teşekkür eder, bundan sonraki hayatında da başarılı olmasını gönülden dileriz. Yollarımızın tekrar kesişmesi dileğiyle, kalbimizdeki yeri her zaman aynı olacaktır." ifadelerini yer verildi. 

Fenerbahçe galibiyeti sonu oldu

Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol Takımı, ligde dün sahasında Fenerbahçe Alagöz Holding'e 62-85 gibi farklı bir skorla mağlup oldu. Bu sonuçla Antalya ekibi ligde 15 mağlubiyetini alırken, 11. sıraya geriledi. Bu sonucun ardından kulüp ile başantrenör Selen Erdem arasında ipler koptu. 

 

Her şey çok güzel başlamıştı

Lige 3 galibiyetle başlayan Selen Erdem, Avrupa’da ise eleme turunda Portekiz ekibi Uniao Sportiva’yı her 2 maçta da geçerek takımını gruplara taşımayı başarmıştı. Ligdeki ilk mağlubiyetini 4’üncü hafta Emlak Konut karşısında alan Erdem, 5’inci haftada aldığı Melikgazi Kayseri Basketbol galibiyetiyle şehrin şampiyonluk umutlarını tekrar yeşertmeyi başarmıştı. 

Mağlubiyetler ardı ardına geldi

Selen Erdem için Melikgazi galibiyetinden sonra işler ters gitmeye başladı. Antalya ekibi ligde üst üste 6 yenilgi yaşadı. Hatay ve Botaş galibiyetleri kötü havayı dağıtsa da daha sonra oynanan 9 lig maçında sadece 3 galibiyet alan Antalya Büyükşehir Belediyespor Toroslar Basketbol Kulübü ligde 15 takımlı ligde 11. sıraya geriledi.

Avrupa macerası play-off turunda sonar erdi

Avrupa arenasında ise Selen Erdem yönetimindeki takım Eurocup H Grubu’nda 6 maç sonunda topladığı 8 puanla grubu 3’üncü sırada bitirmişti. Play off'ta grup lideri Tango Bourges’e her 2 maçta da farklı kaybedip Avrupa macerasını noktalamıştı. 

Selen Erdem kimdir?

İşte Selen Erdem'in ağzından kendi bilgileri: 

''Merhaba ben Selen erdem 36 yaşındayım. Yaklaşık 18 senedir profesyonel olarak farklı kadın basketbol takımlarında antrenörlük yaptım. 2002 senesinde yaşadığım ardı arkası gelmeyen sakatlıklardan ötürü sporculuk kariyerime noktayı koydum ve basketboldan kopamayacagımı anladığım için antrenörlüğe başladım ve hayatımda verdiğim en doğru kararın bu oluduğunu bir kez daha anladım. Yaptığım işten ve olduğum yerden çok mutluyum. Bu işi profesyonel olarak yapıyorum ve sevdiğiniz işi yapınca bu size iş gibi değil aşk gibi geliyor.''

"Erkek meslektaşlarımdan 5 kat daha fazla çalıştım"

''Önceleri alt yapı takımlarında asistan koç olarak başladığım antrenörlük hayatımın son 10 senesini profesyonel takımlarda devam ettiğim için çok mutluyum,son 3 sezondur baş antrenör olarak görev yapmaktayım. Tek kadın antrenör olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bu süreçte kadın olmamın dez avantajlarını her an hissettim ve halen hissetmeye devam ediyorum. Maalesef ülkemizdeki kadınların yaşadığı bütün zorlukları ben de kendi işimde yaşıyorum,gerek çevreden bakışlar gerek yöneticiler olsun gerek insanların izlenimleri olsun hep şu sorulara maruz kaldım ; Bir kadın nasıl yapabilir bu işi? Bir kadına ne kadar güvenebilirsiniz? Bir kadın bütün her şeyi nasıl idare edebilir? Disiplini ne kadar sağlayabilir ? Bu kadar insanla uğraşmayı becerebilecek mi ? Tribündeki izleyiciler, takımdaki oyuncular, yönetim, staff bunlarla nasıl başa çıkacak ? Dezavantajlı olduğum noktalar hep bunlar oldu. Ben bu bütün bakış açılarını daha fazla çalışarak kapatmaya çalıştım. Meslektaşlarım( erkek ) 1 çalışıyorsa ben 5 kat çalıştım. Her zaman işimle başarılarımla bir yerlere geldim.''

Senin için hazırladığımız haberler