“Disiplin kurulu Mustafa Cengiz dosyasını reddetti”

Orhan Gülek
28.08.2021 - 12:41 | Son Güncellenme: 28.08.2021 - 12:49

Galatasaray Kulübü Disiplin Kurulu, eski başkan Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak'ın içinde olduğu 7 kişiyi ihraç talebiyle disipline sevk edilmesi talebini oy birliği ile reddettiği ortaya çıktı.

“Disiplin kurulu Mustafa Cengiz dosyasını reddetti”

AJANSSPOR - HABER

Burak Elmas başkanlığındaki Galatasaray yönetimi, aralarında eski başkan Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak'ın içinde olduğu 7 kişiyi ihraç talebiyle disipline sevk etmesi talebi, Disiplin Kurulu tarafından oy birliği ile reddedilip, dosyanın iade edildiği ortaya çıktı.

Ne olmuştu?

Galatasaray’da üyelerin verdiği ihraç dilekçesininin ardından Mustafa Cengiz ve kurmayları disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Galatasaray’da eski başkan Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay’ın da içlerinde olduğu eski yöneticiler, olağan seçimi iptal etmeleri sebebiyle tüzüğü ihlal iddiasıyla bazı genel kurulu üyeleri tarafından haklarında dilekçe verilmişti. Bu dilekçe yönetim tarafından disiplin kurulunu sevk edilmişti.

Türkiye Gazetesi’nin tecrübeli yazar Öcal Uluç köşesinde son durumu anlattı.

Uluç şu ifadeleri kullandı: 

"Bu kararla ilgili tek satır yok"

"Galatasaray Kulübü Disiplin Kurulu, perşembe günü yaptığı toplantıda "Mustafa Cengiz ve altı arkadaşı için 'kesin ihraç' talep edilen dosyayı görüştü" ve "Bu talep, Yönetim Kurulu ve Genel Kurulda karara bağlanmalıdır" diyerek, "talebi oy birliği ile" reddedip, dosyayı Yönetim Kuruluna iade etti.

Ve cuma sabahı hiçbir gazetemizde ve gazetelerin WEB sitelerinde, gece TV ekranlarında "bu kararla ilgili tek satır yoktu" yoktu…"Bu nasıl gazetecilik" demeye dilim de, kalemim de gitmiyor, onun için soruyorum: Yoksa, Galatasaray Disiplin Kurulu, bu karar için "yayın yasağı" mı koydu?.."

Senin için hazırladığımız haberler