Divan Başkanı’ndan yönetime: Galatasaray’da riya, iftira yoktur

24.10.2020 - 15:04 | Son Güncellenme: 24.10.2020 - 15:11

Son dakika Galatasaray haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu'ndan yönetime eleştiri geldi. Hamamcıoğlu, "Galatasaray’da riya, iftira yanlış yönlendirme yoktur. Galatasaray tarihin hiçbir döneminde bu kadar tahribat almamıştır" dedi. Detaylar haberimizde...

Divan Başkanı’ndan yönetime: Galatasaray’da riya, iftira yoktur

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray’da Ekim ayı divan kurulu gerçekleşiyor. Başkan ve yöneticilerin dilekçe gönderip katılmadığı toplantıda divan başkanı Eşref Hamamcıoğlu, yönetime eleştiriler getirirken çok kritik sorular yöneltti.

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı, divan başkanlığına gelen dilekçelerin okunmasıyla başladı. Üyelerden Kamil Ahmet Gümüş ile Galatasaray yönetimininin imzasız olarak gönderdiği dilekçe benzer ifadelerden oluştu. Hem Gümüş’ün hem de yönetimden gelen dilekçe video konferans sistemiyle yapılan toplantıların tüzüğe uymadığı, toplantıya kimlerin katıldığının belli olmadığı, oylamaların nasıl yapıldığı anlaşılmadığı ifade edildi. 

"Tüzük yapıldığı zaman pandemi yoktu zoom gelişmemişti"

Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu ile ekibi bu dilekçelere cevap verdi. Hamamcıoğlu, “Tüzük yapıldığı zaman pandemi yoktu zoom gelişmemişti. Yenilikçi olarak derhal tedbirleri alarak toplantı için kendi imkanlarımızla iletişim ve etkileşim için olmayı tercih ettik” dedi.

"Galatasaray’da riya, iftira, yanlış yönlendirme yoktur"

Yönetimin dilekçesini yadırgadığını ifade eden Hamamcıoğlu, “Divan Kurulu Galatasaray’ın 115 yıllık tarihi de hep en güvenilir kurul olmuştur. Zoomun teknik özelliklerindem dolayı kim ne zaman girdi kim ne zaman çıktı biliniyor” denildi.

Gelinen noktayı trajikomik olarak niteleyem divan başkanı, “Galatasaray’ı hiçbir bilmeyen bir grubun Galatasarayın başında olduğu bir gerçek. Bu fikirler kamuoyununda paylaşılıyor ve Galatasaray küçük düşürülüyor. Galatasaray’da riya, iftira, yanlış yönlendirme yoktur. Galatasaray tarihin hiçbir döneminde bu kadar tahribat almamıştır” ifadelerini kullandı

Önce bu soruları cevaplayın

Eşref Hamamcıoğlu, yönetime sorular yönelterek şöyle devam etti:

“Sürekli kâra geçmeden bahsediyorsunuz değerli yönetim kurulu üyelerimiz. Mali işlerden sorumlu yönetim kurulu üyemiz diyor ki Galatasaraylılar benim heykelimi dikmelililer. Değerli üyemiz Galatasaray’da heykeli dikilecek o kadar çok adam var ki...

"Dönem kar zararımız artı 80 milyonken eksi 40 olmuş"

Sportif A.Ş kâra geçti deniliyor. Faaliyet kârımız 2019’da artı 60 milyonken 2020 ağustos sonu rakamlarını veriyorum 22 milyon zarar yazmıştır. Dönem kar zararımız artı 80 milyonken eksi 40 olmuş. Buyrun size mali disiplin. Eğer Galatasaray Spor Kulübü bir bakkal olsaydı mali disiplinden bahsederken kasayla 'z' raporu tutturmaktan bahsedebilirdim. Eğer mali disiplinden bahsediyorsanız menajerlik komisyonlarını açıklık getireceksiniz. Pi Partner’a açıklık getireceksiniz.

Bu değerlendirmeyi yaparken piyasadan teklif aldınız mı?

Eğer mali disiplinden bahsediyorsanız bir otomobil oto kiralama şirketiyle 6.5 milyon liralık sponsorluk anlaşmasından bahsediniz. Ama mali raporlarda görüyoruz ki para almak yerine bir takas anlaşması yapmışsınız. Soruyoruz, bu takas anlaşmasında ne araç kiraladınız. Bu değerlendirmeyi yaparken piyasadan teklif aldınız mı?

Capital Media şirketine tüm yayın haklarını verdiğinizi söylediniz. Tüm üyelerimiz artık bilgiye nasıl erişileceğini gayet iyi biliyorlar. 2019 yılında 900 sterlin kâr beyan etmiş olan bir şirketle bu anlaşmayı hangi şartlarda yaptınız. Sonradan bu şirketin Türkiye’deki kadrosu nasıl ve kimlerden oluştu? Bütün bunlara şeffaflıkla cevap vermenizi bekliyor yönetim kurulu üyelerimiz.

Dolayısıyla divan kuruluna kaç kişinin katıldığı yüzde kaçla oylama yapıldığı sayı vermemişiz gibi abestle iştigal edeceğinize önce bu konulara cevap verin “

Senin için hazırladığımız haberler