Divan Kurulu Başkanı, kulüp başkanlığına aday oldu!

Eren Tuncay
08.04.2021 - 10:16 | Son Güncellenme: 08.04.2021 - 16:53

Galatasaray başkanlığı için bir aday daha açıklandı. Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, kulüp başkanı adayı oldu. İşte detaylar..

Divan Kurulu Başkanı, kulüp başkanlığına aday oldu!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray başkanlık seçimi öncesi bir başkan adayı daha adaylığını açıkladı.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, kulüp başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

"Bir adım öne çıkıyorum"

Hamamcıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ben her gün Galatasaray'ı yaşıyorum, sorumluluklarım var ve bu yüzden bir adım öne çıkıyorum." ifadelerini kullanarak adaylığını duyurdu.

İşte o paylaşım

Galatasaray'da başkanlık seçimine kısa bir süre kalırken, ünlü hukuk profesörü Süheyl Batum da tarafını seçti.

Son toplantıda mesajı vermişti

Galatasaray'da olağan takvime göre mayıs sonunda yapılacak başkanlık seçimi öncesi adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Metin Öztürk, Burak Elmas, Tuncer Hunca gibi isimler adaylıklarını açıklarken, divan başkanı Eşref Hamamcıoğlu da son divan toplantısında, "Bu konuda çalışmalar içinde olduğumu, projeler içinde olduğumu da buradan beyan etmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

EŞREF HAMAMCIOĞLU, ADAYLIK SONRASI İLK RÖPORTAJINI RADYOSPOR'A VERDİ. RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Eşref Hamamcıoğlu'nun listesinde çok önemli bir isim de var: Süheyl Batum... Türk siyasetinin ve Galatasaray'ın önde gelen isimlerinden olan Batum da seçimini Eşref Hamacıoğlu'dan yana yaptı. Hukuk profesörü bir süredir Eşref Hamamcıoğlu ve ekibiyle birlikte yeni dönem projeleri üzerinde çalışmalar yapıyor. Önceki gün GS TV'de de programa katılan Batum, açıklamaları ve tespitleriyle Galatasaray camiasından büyük takdir toplamıştı.

Eşref Hamamcıoğlu kimdir?

Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı için adaylığını açıklayan Eşref Hamamcıoğlu, 1954 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin 1974 mezunları arasında yer alan Hamamcıoğlu, 1980 yılında Sorbonne Üniversitesi İşletme bölümünü tamamladı. Çalışma hayatına hizmet sektörüyle başlayan Hamamcıoğlu, 1981 ile 1992 arasında Tekfen Holding'e bağlı şirketlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. 1991-2011 yılları arasında ise, Sodexo'da Kurucu Genel Müdür ve CEO olarak çalışmalar yaptı. 2012 yılından bu yana kendisine ait UP Danışmanlık ve Optimal Yiyecek & İçecek Çözümleri A.Ş. şirketleri ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Hamamcıoğlu, 1994-1998 yılları arasında Duygun Yarsuvat ve Anıl Büyükeroğlu'nun başkanlıklarında Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu'nda ve 2001-2002'de Mehmet Cansun'un başkanlık döneminde Muhasip Üye olarak görev yaptı. Eşref Hamamcıoğlu Galatasaray Eğitim Vakfı (GEV) ve 2017-2019 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyesi olarak da hizmet verdiği Galatasaray Yardımlaşma Vakfı’na (GSYV) Mütevelli Üye olarak destek ve katkı sunmaya devam ediyor. Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu 2018’de yapılan seçimden bu yana Galatasaray Divan Kurulu Başkanlığı görevini üstleniyordu. Fransızca ve İngilizce bilen Eşref Hamamcıoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

Senin için hazırladığımız haberler