Diyarbakır'da 'Taşçı Pehlivan' kazandı

04.10.2016 - 21:25 | Son Güncellenme: 04.10.2016 - 21:25

TJK tarafından, UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine giren Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'ni tanıtmak için düzenlenen Diyarbakır Surları Koşusu'nu Vedat Kızmaz'ın jokeyliğini yaptığı "Taşçı Pehlivan" isimli at kazandı

 

DİYARBAKIR (AA) - Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Diyarbakır Surları Koşusu'nu Vedat Kızmaz'ın jokeyliğini yaptığı "Taşçı Pehlivan" isimli at kazandı.

UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine giren Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'ni tanıtmak amacıyla organize edilen koşu, Diyarbakır Hipodromu'nda gerçekleştirildi.

Kum pistte gerçekleştirilen bin 700 metrelik koşuda, Zeki Doğantürk'ün sahibi olduğu Vedat Kızmaz'ın jokeyliğini yaptığı "Taşçı Pehlivan" isimli at birinci geldi.

Koşuda birinci gelen Taşlı Pehlivan, sahibine 34 bin 500 lira ödül kazandırdı.

Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi surların tanıtımını yapmak amacıyla Diyarbakır Surları Koşusu'nu düzenlediklerini söyledi.

TJK'nın tarihi ve kültürel değerlere verdiği öneme dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Koşunun amacı Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel yapılarının tanıtımına katkıda bulunmaktır. Özel koşu günleri, yıllık programlarda büyük rağbet görmektedir. Koşu sırasında yapılan yayın sayesinde Diyarbakır'ın kültürel mirası dünyada birçok yerde gösterildi. Bu sayede biz de aslında turizme katkı sunuyoruz. Yapılan koşuları izlemek için kente farklı şehirlerden yarışseverler de geliyor. Bu sayede kentin ekonomisine de katkıda bulunmuş olduk."

Yılmaz Çelik, kentin diğer kültürel ve tarihi mekanları için de önümüzdeki sezon koşu düzenlemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

 

Senin için hazırladığımız haberler