Dizdar: "Beşiktaş yöneticisi ağlamaz, çözüm üretir"

08.10.2020 - 15:10 | Son Güncellenme: 08.10.2020 - 15:15

Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Ali Rıza Dizdar, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Dizdar, yöneticilerden Adnan Dalgakıran'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Fikret Orman dönemi raporları açıklanacak mı? Dizdar yorumladı.

Dizdar: "Beşiktaş yöneticisi ağlamaz, çözüm üretir"

Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Ali Rıza Dizdar, siyah-beyazlıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Dizdar, Beşiktaş’ın 2 numaralı ismi Adnan Dalgakıran’ı eleştirdi. Dizdar, “Beşiktaş yöneticisi ağlamaz, çözüm bulur” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Rıza Dizdar’ın açıklamaları şu şekilde:

“Covid-19’u atlattım, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti lanetliyorum”

-Pandemi süreci herkesi ve doğal olarak kulüpleri etkiledi. Salgın ile ilgili süreci nasıl yorumluyor Ali Rıza Dizdar? Özellikle yakından tanıklık eden biri olarak neler söylemek istersiniz?

Koronavirüs hepimizin hayatında var. Ben de Covid-19’a yakalandım ve atlattım. Salgın sürecinde hepimizin dikkatli olması, sosyal mesafeyi uygulaması, hijyene önem vermesi gerek. Salgının elbette çok fazla negatif etkileri var. İnsanlar artık koronavirüs ile yaşamayı öğrenmeli. Enfekte olan herkese geçmiş olsun diyorum. Ben atlattım. Bir gün hepimiz bu virüse maruz kalabiliriz. Dikkatli, tedbirli olmakta yarar var diyorum. Beşiktaş camiasında bu hastalıklarla uğraşan, bizleri aydınlatan insanlar var. Atatürk’ün dediği, “Beni Türk hekimlerine teslim edin” cümlesi çok önemli. Sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara da buna tepki göstermeyenlere de lanet okuduğumu söylemek isterim.

“Beşiktaş yöneticisi şikâyet etmez, çözüm bulur”

-Adnan Dalgakıran, “Yaptıklarımız icraat değil mi?” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu açıklamayı nasıl değerlendirdiniz?

Adnan Dalgakıran, 'Bir şeyler yapmaya çalıştık. Görmüyor musunuz?' diyor. Bir yöneticinin, “Yaptıklarımız icraat değil mi?” diye hesap sorması yakışmaz. Kendisi, kongre salonunda gereken cevabı alacaktır. Beşiktaş yöneticileri, yönetim kurulu kararıyla gazetelere röportaj veriyorsa söylenecek bir şey yok. Beşiktaş yönetimine herkes talip olmaz. Oraya seçilmek bir şereftir. Beşiktaş yöneticisi, gerçekten ağlamaz! Beşiktaş yöneticisi şikayet etmez. Oflu Hüseyin Beşiktaş’a her şeyini verdi. Gazi Akınal, Süleyman Seba… Bizim bir geleneğimiz var. Yöneticiler şikayet etmez, çözüm bulur!

Amatör şubeleri kapatmaya kadar gitmek, sonra da tasarruf ettik demek de Beşiktaş yöneticisine yakışmaz. Altyapıdan da sporcu yetiştirmediğin sürece yabancı hegamonyonasına girmeye mecbursun. Adnan Bey’in eleştirilerini doğru bulmuyorum. Ona karşı eleştirilerimi yayında değil, genel kurulda söyleyeceğim zaten.

“Orman döneminde eğer bir suç varsa, yönetim üstüne gitmeli”

-Fikret Orman dönemiyle ilgili raporlar yayınlanacak mı? En yakın mali kurulda (Kasım ayı) yayınlanacağı yöneticiler tarafından ifade ediliyor. Fikriniz nedir?

Geçmişte Fikret Orman zamanında Yıldırım Demirören dönemiyle ilgili raporlar alındı. Bilirkişilere gidildi, raporlar alındı. O dönem yönetimde olan insanlar da vardı. Perde arkasında ne oldu bilemiyorum. Ama o raporlar hayata geçmedi. Suç varsa, bu suçu saklamak önce vatandaşlığa sonra da Beşiktaşlılığa yaraşmaz. Beşiktaş’ta bir suç işlendiyse üstüne gidilmeli. Bu anayasal sorumluluğun. Beşiktaş’a olan bağlılıktan gelen sorumluluğun. Dün dünde kaldı. Yarına bakmak gerek.

Senin için hazırladığımız haberler