Dizdar: "Orman'ın yerine seçilecek başkan..."

24.09.2019 - 20:21 | Son Güncellenme: 24.09.2019 - 20:22

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Üyesi Ali Rıza Dizdar, Fikret Orman’ın görevi bırakma kararını Radyospor’da değerlendirdi. Dizdar, “Fikret Orman’ın yapılandırmada teminatı kendisiydi. Şimdi onun yerine kim seçilirse onlar bu kefaleti üstüne alacak” yorumunu yaptı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Rıza Dizdar’ın açıklamaları şu şekilde:

Ali Rıza Dizdar: “Kim seçilirse kefaleti üstüne almak durumunda”

Fikret Orman başarılı bir yönetim gösteremedi. Herkesin tepkisini çekti ve gitti. Beşiktaş başkansız kalmaz. Beşiktaş’ın bir şerefi vardır. Camiada onurlu insanlar vardır. Fikret Orman’ın yapılandırmada teminatı kendisiydi. Şimdi onun yerine kim seçilirse onlar bu kefaleti üstüne alacak. Onlar Orman’ı bu sorumluluktan kurtaracaklar. Orman müteselsil sorumluydu. Şahsi kefil olmuştu. Yapılandırma 5 yıl içindi. Hayırlısı olsun.

Ali Rıza Dizdar: “Beşiktaş hemen seçime gitmek zorunda”

Beşiktaş Yürüyüşü olarak bir manifesto yayınlamıştık. Başkanlık için kıymetli insanlar ortaya çıkacaktır. Beşiktaş hemen seçime gitmek zorunda. Başkan istifa ettiği için başkanlık sisteminde böyledir. İstifa edince seçime gidilmeli. Yoksa Divan Başkanı Beşiktaş’ı seçime götürür.

Süleyman Seba ile yaşadığı diyalog

Yıldırım Demirören başkan adayı olmaz. Beşiktaş’ta artık spekülasyona yer olmamalı. Ben Seba’ya, ”Süleyman ağabey yeniden başkan adayı olmalısın” dediğimde bana, “Höst, Beşiktaş’ta onlarca Seba var” diye tepki göstermişti. Beşiktaş’ın içinden başkan adayları çıkacaktır. Ama ortada bir borç yükü var. Giden başkanının taahhüdünü yeni gelen kişinin alması lazım. Orman bunu da düşünerek mi yaptı acaba? Benden başka kimse gelmez diyorsa, hayır! Başka isimler de çıkar.

Ali Rıza Dizdar: “Orman’ın gidişiyle başlayan değişim devam etsin istiyorum”

Ahmet Nur Çebi başkan olabilir. Başka isimler de çıkabilir. Vitrinimiz futbol ama futbolun dışında da insanlara ihtiyaç var. Sevgi bağını kurabilecek insanlar lazım. Fikret Orman ile başlayan değişim devam etsin istiyorum.

“Ayrımcılık yapmayan bir yönetime ihtiyaç var”

5 yıllık bu borçta kefil başkan oldu. Yeni başkan borcu üstlenmek zorunda. Kanun gereği bu böyle. Demokrat, herkesi kucaklayan, taraftarıyla kavga etmeyen, ayrımcılık yapmayan bir yönetime ihtiyaç var. Yukarıdan bakan, insanları küçümseyen insanlara ihtiyaç yok. Kulüpte çok değerli insanlar var. Demirören bence olamaz. Çebi olabilir. Bir felsefe olmalı. İçimizden iyi başkanlar çıkarabiliriz. Önemli olan kulübü kucaklayacak yönetimler lazım. Beşiktaş her zaman ayakta kalacaktır. Beşiktaş her zaman yüksekten uçacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler