Hande Baladın ve Simge Aköz'den açıklama: Djokovic bizi maça hazırladı ama raket kırdı!

Ali Bozkurt
07.10.2023 - 23:43 | Son Güncellenme: 07.10.2023 - 23:47

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'nın yıldızlarından Hande Baladın ve Simge Aköz, Mehmet Demirkol'un YouTube programına konuk oldu. İşte detaylar...

Hande Baladın ve Simge Aköz'den açıklama: Djokovic bizi maça hazırladı ama raket kırdı!

AJANSSPOR HABER

YouTube'da Mehmet Demirkol'un programına konuk olan Milli voleybolcularımız Hande Baladın ve Simge Aköz, İtalya maçındaki kritik anlardan, Guidetti ve Novak Djokovic'e kadar birçok açıklamada bulundular.

Djokovic raket kırdı

Hande Baladın ve Simge Aköz, Milli Takımımızın 3-0 kazandığı Çin mücadelesinden önce Novak Djokovic ile "duyguları kontrol etmek" üzerine yaptıkları sohbeti anlattı.

Baladın:  "Djokovic bizi mental olarak Çin maçına hazırladı. Biz Olimpiyat Oyunları'nda o maçı 3-0 kazandık, kendisi sonra gitti raket kırdı."

Aköz: "Gerçekten duyguları kontrol etmek üzerine konuşurken raket kırdı. Biz de onu böyle etkilemiş olduk."

Baladın: "Olimpiyat Oyunları'nın en güzel yanı, dünyanın en iyi sporcularıyla bir araya gelmen. Umarım bir gün onu canlı izleyebiliriz."

Aköz:  "Umarım bir gün onu Türkiye'de de ağırlayabiliriz diye gireceksin sandım."

"Kırılma anlarını eskiden kontrol edemiyorduk"

İtalya maçının 4. setinde 19-16 geride olduğumuz anlar hakkında konuşan Hande Baladın: "Psikoloğumla çalıştığım ve kendi metotlarımı bulduğum bazı şeyler var. Onları tekrarlıyorum içimden o sırada, konsantrasyonumu en üst seviyede tutmak ve daha rahat hissetmek için. O kırılma anlarını eskiden yaşadığımızda bunu nasıl kontrol edebileceğimizi tam bilmiyorduk. Şu an tecrübeyle birlikte bunu nasıl kontrol edebileceğimizi öğrendiğimiz için bu tarz küçük metotlar işimize yarıyor."

"Guidetti başarıda pay sahibi"

Simge Aköz, A Milli Voleybol Takımımızın eski antrenörü Giovanni Guidetti hakkında şu ifadeleri kullandı: "Biz hiçbir zaman onun emeklerini görmezden gelemeyiz. Bize yeni bir jenerasyon oluşturup o genç kadroyla bugünlere adım adım getirdi. Çok daha acemiyken dünya arenasında bizi daha tecrübeli hale getirdi.  Şu an bu meyveleri topluyorsak o süreçlerin en büyük pay sahibi kişilerden biri de Giovanni'dir." 

Djokovic, Hande Baladın beğenisini geri çekti

oleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, finalde Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek tarihi bir başarı kazandı. Bu maçın ardından dünyaca ünlü Sırp tenisçi Novak Djokovic, Hande Baladın'ın paylaşımını beğendi. Ülkesinden gelen yoğun tepkiler sonrasında ünlü tenisçi paylaşıma yaptığı beğeniyi geri çekmişti.

Senin için hazırladığımız haberler